ŘEHŮŘEK, L. Vliv pružnosti rozvodového mechanismu na pohyb ventilu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Drápal, Lubomír

Splnění cílů diplomové práce vyžadovalo porozumět problematice konstrukce, kinematiky a dynamiky ventilových rozvodů a osvojit si ovládání příslušných programů. Panu Lukáši Řehůřkovi se toto vše podařilo, a jeho diplomová práce je tudíž kvalitním dokumentem, jehož hodnotu zvyšuje i naladění dynamického modelu na experimentálně získaná data. Navzdory drobným nedostatkům v grafickém provedení či typografii lze práci hodnotit jako výbornou, neboť může sloužit i jako vzor pro další diplomové práce zabývající se podobným tématem. Pak Lukáš Řehůřek pracoval aktivně, soustavně, iniciativně a do značné míry samostatně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací C
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Novotný, Pavel

Diplomovou práci pana Lukáš Řehůřka zahrnující 86 stran lze rozdělit do části rešeršní (celkem 22 stran) a části zahrnující vlastní řešení dané problematiky (celkem 47 stran). Rešeršní část práce je navržena vhodně vhledem k dané problematice. Jsou zde vhodně prezentovány hlavní principy jak z konstrukce ventilových rozvodů, tak i z výpočtových modelů. Lze ocenit uvedení základních numerických principů, na kterých je postaven multibody systém. Použité výpočtové modely odpovídají současnému stavu používanému v praxi, bylo by však vhodné u každého výpočtového modelu uvést výchozí předpoklady formou vzorců. V části č. 4 jsou zmíněny výsledky technických experimentů avšak bez uvedení parametrů motoru nebo podmínek při měření. Existenci technických experimentů v práci je nutné pochválit a zároveň lze jednoznačně konstatovat, že shoda mezi výpočty a technickými experimenty je dostatečná. Celkově výsledky prezentované v práci ukazují na závislosti, se kterými lze jednoznačně souhlasit. Práce jako celek splňuje požadavky kladené na závěrečnou práci a student jednoznačně prezentuje získané schopnosti.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 89288