ŠEDÝ, J. Turbo konvoluční a turbo blokové kódy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Šilhavý, Pavel

Student nastudoval problematiku Turbo kódů. V práci se věnoval jak turbo blokovým, tak turbo konvolučním kódům. Práce obsahuje několik algoritmů dekódování. Vytvořená simulace je plně funkční a umožňuje analýzu individuálních dekódovacích algoritmů i porovnání mezi sebou. Umožňuje například analýzu vlivu počtu iterací, děrování, délky ráme, volby kódu. Vytvořený nástroj je rovněž koncipován, dle požadavků, jako výuková pomůcka. V pomocném okně je v modu krokování zobrazen průběh výpočtu pomocí vývojového diagramu. Student pracoval zcela samostatně rovnoměrně během celého semestru.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 20/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
100

Posudek oponenta

Krajsa, Ondřej

Student vypracoval poměrně rozsáhlou práci zabývající se problematikou TURBO kódů. Jsou popsány jak turbo blokové, tak turbo konvoluční kódy. Je popsán potřebný teoretický aparát. Velmi kladně hodnotím vytvořenou aplikaci, která obsahuje výukovou a simulační část pro TURBO blokové a TURBO konvoluční kódy a umožňuje analýzu jednotlivých dekódovacích algoritmů, například vliv počtu iterací, děrování, délky rámce, volby kódu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 50/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 19/20
Formální zpracování práce A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
98

Otázky

eVSKP id 40049