LUKEŠTÍK, P. Strojní zařízení pro letní údržbu příkopů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Kašpárek, Jaroslav

Student ve své práci řeší návrh konstrukce a vyhodnocuje funkční a pevnostní výpočty strojního zařízení pro letní údržbu příkopů. Úvodem se zabývá rešerší stávající techniky, dále pak navrhuje základní parametry a komponenty stroje a v hlavní nosné části provádí silové rozbory a pevnostní výpočty jednotlivých dílů nebo sestav. Práce je z hlediska požadavků a cílů dle zadání úplná. Postup návrhu a výpočtu je správný, ovšem v některých částech práce nepřehledný. Rozsah řešení textové části práce je výpočtově kompletní. Schopnosti studenta interpretovat volby parametrů nebo dosažené výsledky a vyvozovat z nich dílčí závěry jsou dobré, ale pro svou stručnost méně přehledné. Např. duplicita obrázku 14 a 18, str. 23 a 27 není mez pevnosti ale kluzu, str. 38 v úplném závěru počítá šrouby na střih. Uspořádání osnovy práce je logické a kapitoly na sebe navazují. Grafická úprava textové části práce je velmi dobrá. Stylistická úprava a pravopis je až na drobnosti (str. 24, 25, 33, 35, 38) v pořádku. Citace zdrojů vzorců, hodnot a parametrů jsou uvedeny. Výkresová část práce je dle zadání úplná. Je zde několik nedostatků jako kotování cepové hřídele, nebo nejasný polotovar u cepového válce. Proto byla hodnocena využitelnost výsledků v praxi zhoršenou známkou. Doporučuji tuto práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii C
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Malášek, Jiří

Práce obsahuje zajímavé získané podklady ve formě přehledného souboru. Dále obsahuje základní výpočty. Měřitko 2:5 není povoleno normou, výkres sestavy postrádá důležité připojovací rozměry - kóty.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 50756