ROLEČKOVÁ, M. Tvorba P-FLOW diagramu, P-FMEA a kontrolního plánu pro konkrétní výrobek firmy ATEK s.r.o [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Hammer, Miloš

Bakalářská práce je zaměřena na tvorbu P-FLOW diagramu, P-FMEA a dále na kontrolní plán pro konkrétní výrobek firmy ATEK s.r.o. Moravská Třebová. Studentka splnila všechny stanovené cíle ze zadání bakalářské práce. Lze konstatovat, že vhodně volila metodiku a její aplikaci při zpracování zadaného tématu. Slečna Michaela Rolečková provedla hlubokou analýzu řešené problematiky, k tomuto účelu se musela seznámit se značným množstvím materiálů včetně odkazů a citací. Zde projevila schopnost pracovat s českou i zahraniční literaturou. Použité materiály jsou aktuální a kvalitní. Hodnocená bakalářská práce je přehledná a má logickou stavbu. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou stručně a jasně popsány použité metody. V části praktické je již konkrétně realizováno řešení jednotlivých bodů dle zadání. Studentka projevila schopnost zpracovat získané podklady. Závěry práce jsou přiměřené a srozumitelné. Studentka se v práci snaží o formulování vlastních názorů. Bakalářská práce má náležitou formální úpravu, je doplněna větším množstvím grafů a tabulek, což činí práci čtivější a názornější. Stylistická úroveň práce je na dobré úrovni. Slečna Michaela Rolečková pracovala zcela samostatně a iniciativně, využívala i konzultací s vedoucím bakalářské práce. Na závěr je nutné konstatovat, že výsledky práce jsou již nyní využívány ve výrobním procesu firmy ATEK s.r.o. Moravská Třebová při výrobě plastového obložení dveří zavazadlového prostoru osobního automobilu BMW F60. Vzhledem k výše uvedenému hodnotím bakalářskou práci známkou: výborně/A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Řezníčková, Hana

Slečna Rolečková zpracovala bakalářskou práci zaměřenou na tvorbu P-FLOW diagramu, P-FMEA a kontrolního plánu. V teoretické části popsala výše zmíněné metody, na jejichž základě zpracovala praktickou část dle jednotlivých bodů v zadání. Cíle bakalářské práce byly splněny. Jednotlivé kapitoly práce na sebe logicky navazují, po formální stránce je práce rovněž zpracována na požadované úrovni s minimem gramatických nebo formulačních chyb. Práce by měla být rozšířena o seznam zkratek a symbolů. Studentka prokázala schopnost samostatně řešit technické problémy z průmyslové praxe. Výsledky práce jsou jednoznačně přínosné pro firmu ATEK s. r. o., ve které jsou v současné době již využívány. Bakalářskou práci doporučuji k obhajobě. Na základě dílčích hodnocení a výše uvedeného ji hodnotím známkou: výborně/A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 93098