CHAROUZ, O. Konstrukce převodu mezi přídavnou převodovkou a dynamem pro pohon speciální nástavby těžkého terénního nákladního vozidla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Košťál, David

Student ve své bakalářské práci vytvořil novou variantu přenosu krouticího momentu z přídavné převodovky těžkého terénního vozidla na dynamo, jelikož původní verze nebyla vhodně navržena. Ve své práci se velmi kvalitně zabýval analýzou stávajícího řešení a jeho nevýhodám, které analyzoval a snažil se navrhnout alternativní, lepší, variantu pro výrobu prototypu. Zpracoval několik možností přenosu krouticího momentu a vybral ideální z nich. Celý problém poté řešil komplexním způsobem, realizoval velké množství pevnostních i kontrolních výpočtů důležitých částí, vytvořil kompletní výkresovou dokumentaci a připravil tak svoji variantu k výrobě a otestování na novém prototypu raketometu. Práce má celkem 81 stran, je použito 23 zdrojů a v přílohách je uvedeno celkem 23 výkresů. Soudím, že co do komplexnosti a přístupu k problému student vypracoval práci, která by byla obhájitelná i na úrovni magisterského studia jako diplomová práce. Tímto tedy práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Nohál, Libor

V předložené bakalářské práci je řešena problematika konstrukční úpravy velmi konstrukčně zastaralého konceptu pohonu dynama vojenského speciálu. Řešený úkol vychází z požadavků průmyslového partnera a výsledek má proto velké uplatnění při realizaci modernizace vojenského vozidla. Kladně hodnotím celkové zpracování bakalářské práce, zejména pro přehlednost a strukturu. Bohužel je v práci zároveň i několik chyb a nepřesností spíše formálního charakteru - chybí zdroj u obr. 8, popisy na obrázcích jsou špatně čitelné apod. Ve výkresové dokumentaci (např. Řemenice 4) se kříží kóty s osami apod., což snižuje čitelnost výkresů a není přípustné ani v průmyslové praxi. Celkově bakalářskou práci hodnotím pozitivně a doporučuji k obhajobě s výše uvedeným hodnocením.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita C
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 91780