KHŮLOVÁ, J. Vliv nestabilit na kritický tepelný tok [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Suk, Ladislav

Studentka pracovala aktivně a samostatně, ovšem největší pokroky v práci byly učiněny až v posledních týdnech před odevzdáním. Což se projevilo v poněkud stručné diskuzi výsledků výpočtu. Autorka prokázala schopnost řešit zadaný problém a správně interpretovat získané informace. Přes komplexnost řešeného problému a absenci literatury v českém jazyce, položila studentka dobré základy k další práci. Grafické zpracování je na velmi dobré úrovni, až na tři grafy v závěru práce, u kterých bych ocenil vyšší rozlišení. Tyto drobné nedostatky zásadně neovlivňují kvalitu díla. Odevzdaná práce splňuje požadavky zadání. Práci hodnotím známkou výborně a bez výhrad doporučuji k obhajobě

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Vojáčková, Jitka

Studentka Jitka Khůlová se ve své bakalářské práci zabývá krizí přestupu tepla a vznikem proudových nestabilit. V teoretické části se nejdříve věnuje krizi přestupu tepla, popisuje možné nestability proudění a následně uvádí jednotlivé metody řešení. Pro výpočet v praktické části si studentka zvolila metodu HEM. Výpočet tlakové ztráty byl proveden pro návrh reálné smyčky. Až teprve v této části se studentka zmíní o tom, že počítá reálnou smyčku. Chybí tu však nějaký popis či zmínka o tom o jakou smyčku se jedná. Bylo by vhodné, kdyby motivaci pro vznik této práce studentka uvedla již v úvodu práce. Studentka v závěru práce vyhodnocuje výsledky modelu a navrhuje řešení. Práce po formální stránce splňuje všechny náležitosti. V úvodu práce se vyskytuje pár nepřesných výrazů a v některých částech chybí provázání jednotlivých kapitol. Nutno také poznamenat, že zpracovaná problematika není jednoduché téma a studentka se jí chopila velmi dobře. Proto i přes výše uvedené drobné nedostatky hodnotím práci známkou A a doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 92896