ŠILON, D. Analýza výrobních procesů ve firmě za účelem jejich optimalizace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Klčová, Hana

Cílem práce byla optimalizace výrobního procesu, zejména informačních a materiálových toků ve společnosti XY. Tato analýza byla zpracována pouze částečně, informační a materiálové toky jsou součástí popisu jednotlivých procesů, nejsou však řešeny samostatně. Zvolený způsob grafického zobrazení v kombinaci s popisem procesu není vhodně zvolen a je na první pohled nesrozumitelný. Návrhy na zlepšení výrobního procesu by měly být lépe strukturovány v návaznosti na jejich důležitost či předpokládané úspory.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů D
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Praktická využitelnost výsledků C
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň D
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
D

Posudek oponenta

Stromko, Pavel

V prípade rozboru časti GB navrhované riešenie nemusí byť s ekonomického pohľadu jednoznačné. Zdôraznil by som možnosť vplyvu pomeru ceny vstupného materiálu k percentu vyradenia materiálu vo finančnom vyjedrení. Nie vždy kvalitatívne najlepší vstupný materiál musí byť v konečnom finančnom vyjadrení po skončeni produkcie najvhondnejší. V prípade rozboru časti N mi chýba rozbor vplyvu kvality povrchovej úpravy a jej následnej kontroly na optimalizáciu vyroby, lebo následne nekvalitné diely sa opravujú a opäť sa dostavajú na povrchovú úpravu. Ide o klasickú spätnú slučku vo výrobe čo spôsobuje problémy v každom výrobnom procese. Práca by mala byť napísana v jednotnom jazyku, aj čo sa týka príloh.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků C
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 93276