KOMÁREK, R. Nabídka a propagace tachografického měření plavců [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Šťastný, Jan

Autor prokázal široký rozhled a odbornou způsoilost ve sledované problematice. Odevzdaná práce svým rozsahem a úrovní přesahuje požadavky na bakalářskou práci, mimo několika chyb především formálního charakteru. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Cíle práce byly splněny a výsledky podloženy na základě důkladné analýzy problému.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Nemám námitky ke zvoleným metodám (analýzám), ani postupu řešení. Počet odpovědí dotazníkového šetření se může zdát nízký, ale vzhledem k omezenému počtu trenérů a klubů v ČR se dá považovat za vypovídající.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Autor na základě podrobných analýz problému navrhnul jasně formulovaná řešení a jim odpovídající závěry.
Praktická využitelnost výsledků A Výsledky práce jsou formulovány takovým způsobem, že je možné je bez problému prakticky aplikovat.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C Uspořádání práce je logické, jazyková a terminologická úroveň je velmi vysoká. V práci bohužel došlo k několika chybám ve formátování a rozložení, pravděpodobně zaviněnými aktivními prvky (odkazy), využívanými v programu MS Word.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Autor využívá široké spektrum informačních zdrojů. Citace jsou umístěny přehledně. Drobným nedostatkem je častější opakování dvou zdrojů v první části.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Blahutková, Marie

Práce je na velmi dobré odborné úrovni, cíle práce odpovídají stanovenému tématu práce. Autor prokázal schopnost pracovat se zadanou literaturou a prokázal schopnost tvořit správné závěry. Teoretická východiska práce jsou zpracovány na vysoké odborné úrovni, postoje sportovního manažera v práci odpovídají současným požadavkům. Nabídka produktu je dostačující a odpovídá moderním trendům ve vědě, výzkumu i v plaveckých odborných přístupech. Doporučuji bakalářskou práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Autor si zvolil ke zpracování tématiku, která je v současnosti velmi aktuální a přitom málo využívaná. Pokusil se na základě analýzy dokumentů a stávajících podmínek pro nabídku měření plavců pomocí tachografu na CESA VUT v Brně nabídnout možnosti rozšíření této nabídky nejen pro vrcholové sportovce, ale i pro širší plaveckou veřejnost. Cíl práce byl splněn.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A K tomu, aby bylo dosaženo stanoveného cíle práce nejdříve autor prostudoval potřebné množství literárních zdrojů z obecné problematiky sportovního managementu i z problematiky sportovního plávání, poté prostudoval dostupné materiály týkající se přístroje tachograg. V návrhu managementu služeb CESA se zaměřil nejdříve ve SWOT analýze na současné možnosti a poté použil i další nástroje k rozšíření služeb, zejména reklamu a propagaci produktu.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Získané výsledky autor velmi dobře interpretuje ve formě nabídky pro další propagaci produktu. Závěry práce ukazují, že i odborné vědecké poznatky mohou být uplatnitelné pro širší veřejnost. Práce obsahuje tabulky, které poukazují na výhody využití měření včetně finančního zhodnocení nabízeného produktu. V přílohách autor dokládá popis měření a obrázky z tachografu pro případné zájemce o tuto tématiku.
Praktická využitelnost výsledků A Výsledky práce jsou využitelné zejména pro vrcholové a výkonnostní sportovce a dále pro zájemce o plavání, současně však mohou sloužit k rozšíření kinantropologických poznatků z plavání. Jsou tedy uplatnitelné u poměrně velkého množství zájemců.
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Práce odpovídá struktuře požadované na bakalářskou práci. Použitá terminologie je na vysoké odborné úrovni a jazyková úroveň zpracovaného tématu je dobrá. Nemám žádné výhrady.
Práce s informačními zdroji A Autor pracoval s velkým množstvím literárních zdrojů, pro bakalářskou práci více než dostatečným. Celkem bylo využito 52 literárních a internetových zdrojů. Citace odpovídají požadavkům.
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 95228