VALACH, O. Návrh elektronkového kompresoru pro zpracování zvukových signálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Koton, Jaroslav

Student při zpracování bakalářské práce přistupoval zodpovědně, kdy samostatně se věnoval studiu a identifikaci činnosti jednotlivých částí později realizovaného kompresoru dynamiky signálu. Větší pozornost však mohla být věnována grafickému zpracování v prvních kapitolách práce. V rámci práce byla provedena realizace a ověření elektronkového kompresoru a její zadání bylo tak splněno. Práci doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
B
Body
80

Posudek oponenta

Vrba, Kamil

Student měl dosti náročné zadání, kdy měl pochopit různá řešení kompresorů zvukových signálů. Kompresor dynamiky s elektronkami pak měl prakticky realisovat. Část zadání byla naplněna, student udělal pěkný přehled různých provedení komresorů zvukového signálu a pro vlastní realizaci zvolil známé elektronkové řešení kompresoru LA2A. Podle mne však takovéto zařízení ani jeho část nepostavil, jak bylo uvedeno v zadání. Svědčí o tom fotografie údajné realizace na obr. 4.2., kdy pro konstrukci je použita lišta s pájecími očky místo plošného spoje, některé součástky jsou více než 30 let staré a už se nevyrábějí. Domnívám se, že student poze zrecykloval nějaké staré zařízení a jen vyměnil pár nefunkčních součástek. Nic proti využití starých elektronek, ale svoje schopnosti mohl student alespoň ukázat na návrhu plošného spoje a při výběru vhodných pasivních součástek. V řadě případů student používá hantýrku, např. hovoří o "branži" místo o hudební praxi, zaměňuje okamžitou hodnotu signálu za jeho amlitudu, mezi hodnotou veličiny a její jednotkou nedělá mezery, našel jsem v textu i hrubky. Místo aby některé obrázky překreslil, použil v řadě případů obrázky nekvalitně naskenované.

Navrhovaná známka
D
Body
60

eVSKP id 93612