KÁRNÍK, R. De-identifikace řečníků postižených hypokinetickou dysartrií [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Mekyska, Jiří

Student se ve své bakalářské práci zabýval aktuálním a poměrně komplexním tématem de-identifikace patologické řeči pro účely volného šíření řečových korpusů pacientů s Parkinsonovou nemocí. Toto téma vyžaduje znalost číslicového zpracování signálů, strojového učení, statistického zpracování a znalost klinických příznaků hypokinetické dysartrie. Na základě dosažených výsledků je zřejmé, že student dostatečně nastudoval danou problematiku a navrhl koncept de-identifikace, který řečníky dostatečně de-identifikuje, ale který zároveň nezkresluje patologii přítomnou v řeči. Student pracoval samostatně, využíval hojně zahraniční odbornou literaturu, splnil všechny cíle a dosáhl dobrých výsledků. Z formálního hlediska je práce rovněž na dobré úrovni. Je psána stručně a výstižně.

Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Kiska, Tomáš

Student Radoslav Kárník vypracoval práci ve 49 stranách, zaměřenou na de-identifikaci řečových nahrávek pacientů postižených Parkinsonovou nemocí. Byly správně pochopeny jak metody zpracování řečového signálu, strojového učení, tak lékařské termíny popisující zejména hypokinetickou dysartrii. Student splnil cíle práce a bylo dosaženo dobrých výsledků. Jazyk práce je na vysoké odborné úrovni, také z gramatického hlediska, až na pár drobností není co vytknout. Velmi dobrá je také grafická úroveň práce, až na nevhodné umístění výsledných tabulek uprostřed kapitoly na str. 35-40. Jelikož k práci nemám téměř žádné výhrady, navrhuji studentovi známku 97 A.

Navrhovaná známka
A
Body
97

Otázky

eVSKP id 93604