SRNEC, T. Platforma pro subjektivní hodnocení video sekvencí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Číka, Petr

Pan Srnec k práci přistupoval velmi zodpovědně, pravidelně navštěvoval konzultační hodiny a veškeré připomínky vždy zapracoval. Zadání práce je splněno bez připomínek. Práci navrhuji hodnotit známkou A.

Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Kiska, Tomáš

Student Tomáš Srnec v rámci bakalářské práce vypracoval platformu pro subjektivní hodnocení video sekvencí. V teoretické části shrnul dosavadní poznatky o moderních běžně používaných kodecích jako jsou H.264, H.265, VP8 a VP9 a poměrně podrobně zachytil princip jejich fungování. Na základě toho provedl jejich testování a to celkem na 89 testovacích subjektech. Právě díky této obsáhlé testovací skupině se tato práce jeví o to hodnotnější a především objektivnější oproti konkurenčním průzkumům. Práce je psaná stručně a výstižně a z hlediska gramatického není téměř co vytknout. Jazykový styl je na dobré odborné úrovni. Za menší drobnost lze považovat nevhodné umístění kapitoly 5.6, kdy se student až na závěr zabývá studiemi s podobnými technikami měření. Co se týče grafického zpracování, tak lze vytknout nevyužití vektorové grafiky v obr 5.1 až 5.5. I přes tyto drobné nedostatky má práce vyšší vypovídající hodnotu a to hlavně díky velké testovací skupině, a proto navrhuji známku 96 A.

Navrhovaná známka
A
Body
96

Otázky

eVSKP id 93650