BURDA, J. Návrh a realizace akustického řešení poslechového prostoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Schimmel, Jiří

Práce byla zadána externím vedoucím, jehož posudek je přiložen. Z hlediska pedagogického vedoucího práce konstatuji, že zadání práce bylo splněno z formálního hlediska lze textu práce vytknout odkazování na nespecifikované přílohy a popisky obrázků importovaných z Excelu.

Navrhovaná známka
A
Body
100

Posudek oponenta

Balík, Miroslav

Bakalářská práce s názvem „Návrh a realizace akustického řešení poslechového prostoru“ je poměrně obsáhlá a komplexní. Student musel prokázat získané znalosti z různých na první pohled nesouvisejících oborů počínajících elementární teorií z prostorové akustiky, s třírozměrným modelováním v Google SketchUp, s profesionálním akustickým simulátorem EASE, s návrhem akustických kmitajících panelů, Helmholtzových rezonátorů a akustických stěn a v neposlední řadě také s praktickým měřením prostory po provedených úpravách. Jednotlivé části jsou zpracovány na velmi dobré úrovni, práce má logickou stavbu a zvolený postup hodnotím jako správný. Na práci mi vadí, že je koncipována spíše jako dokument k řešení konkrétního problému v jeho jednotlivých částech, než k autorskému dílu ve formě bakalářské práce. Není zcela jednoznačně patrné, které části práce jsou studentovým výhradním dílem a které vznikly během spolupráce na konkrétním rozsáhlejším projektu. Z formálního hlediska práce obsahuje především nedostatky, které se týkají dodržování normy pro matematické zápisy a to v textu, v obrázcích a v grafech. U veličin a proměnných není dodržována kurzíva (např. s. 16), naopak u textů např. v subscriptech, které proměnnou nejsou, je použita kurzíva (např. s. 11) apod. Vzorce vkládané mimo text jsou neobvykle vkládány jako bitmapy horší kvality, ty jsou nicméně formálně v pořádku, pravděpodobně jsou převzaty. Vzhledem k názvu práce jsem očekával části popisující postupy volby parametrů jednotlivých akustických úprav a jejich topologie, aby byly dosaženy požadované změny ve sledovaných akustických parametrech poslechové prostory, tato část v práci chybí. Student pouze provedl simulaci a měření funkčního návrhu bez popisu toho, jak se k němu dostal. Přesto je práce na velmi dobré úrovni a hodnotím ji známkou A/90.

Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 93590