BENČO, T. Elektroinstalace domu s inteligentní osvětlovací soustavou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Ondrejček, Vladimír

Bakalářská práce se zabývá návrhem elektroinstalace s inteligentní osvětlovací soustavou. Při zpracování práce bylo nutné shromáždit potřebnou literaturu a následně vytvořit projekt. Student si velmi dobře osvojil problematiku elektroinstalací s rozšířením o inteligentní část, která je velice rozsáhlá a v práci velmi dobře zpracovaná. Velmi kladně hodnotím samostatný přístup studenta s vhodným využíváním konzultací, řešení případných problémů a nejasnotí. Výsledkem je velmi rozsáhlá práce s důrazem na netradiční aplikaci inteligentní elektroinstalace. Všechny body zadaní byly splněny a práci doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
A
Body
94

Posudek oponenta

Červinka, Dalibor

Práce řeší aplikaci moderních elektroinstalačních prvků v domovních instalacích. V první části jsou přestaveny jednotlivé požadavky a zásady pro tvorbu projektové dokumentace. Tato část je textově nejobsáhlejší, je složena především z citací a shrnuje vše podstatné z norem pro elektroinstalace. V dalších částech se autor zamýšlí nad inteligentní elektroinstalací a porovnává ji s instalací klasickou. Dale jsou již popsány konkrétní prvky inteligentních elektroinstalací. V příloze je provedena ukázka inteligentní elektroinstalace v konkrétním objektu. Práce má jak po grafické tak po slohové části dobrou úroveň. Menší výtku lze mít ke skutečnosti, že obsahuje menší procento vlastního textu. To je však dáno tím, že těžiště práce spočívá především ve vytvoření konkrétní projektové dokumentace. Věcné připomínky k práci: Na straně 15 autor píše "pri tvorbe proj. dokumentace je vždy na 1.mieste spolehlivost a bezpečnost " správně má být bezpečnost vždy na prvním místě. Výchozí revize se dělá právě z hlediska bezpečnosti. Na straně 21 není jasné, jaký má být jistič před elektroměrem (charakteristika, vypínací schopnost). Technická zpráva, popisující vnější vlivy ČSN 33 2000-3 je již zrušená, místo ní je ČSN 33 2000-5-51 ed.3 Bakalářská práce detailně řeší složitějších systémy a nové technologiie, což je jistým přínosem pro další rozvoj elektroinstalacích v rodinných domech. Práci jednoznačně doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 91609