KLAMPÁR, M. Návrh komunikace mezi pohybujícími se vozidly [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Škorpil, Vladislav

Bakalář Marian Klampár měl zpočátku o návrh komunikace mezi pohybujícími se vozidly nadstandardní zájem. Později zjistil, že není dostatek vhodné literatury a s existující nepracoval zcela efektivně. Přesto však zpracoval zajímavou práci, se kterou jsem spokojen. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 45/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) B 17/20
Formální zpracování práce B 17/20
Využití literatury B 8/10
Navrhovaná známka
B
Body
87

Posudek oponenta

Polívka, Michal

Pan Bc. Marian Klampar se ve své diplomové práci zabývá problematikou komunikace mezi pohybujícími se vozidly. V úvodní, teoretické části, problematiku podrobně rozebírá. Zmiňuje současné komunikační i lokalizační technologie. Místy však uvádí sporná tvrzení cit.: "odpočúvanie je prakticky nemožné" v souvislosti s GSM. V praktické části navrhuje jednoduchý komunikační protokol pro komunikaci mezi vozidly, resp. pro předávání lokalizačních informací. V textu na str. 44 odkazuje na animaci, která není přiložena. Z vytvořených simulací bezdrátové komunikace je patrné, že se pan Bc. Klampar problematikou intenzivně zabýval. Po typografické a formální stránce lze vytknout pouze drobná zaváhání. Celkově je však práce kvalitní, svědomitě zpracovaná a splňuje zadání. Navrhuji hodnocení B/83 b.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání C 15/20
Odborná úroveň práce B 43/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 18/20
Formální zpracování práce C 7/10
Navrhovaná známka
B
Body
83

Otázky

eVSKP id 32339