WOLF, J. Konfigurace směrovacího protokolu Open Shortest Path First [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Komosný, Dan

Student pracoval na řešení práce průběžně během celého semestru. Student byl při řešení aktivní a také navrhoval vlastní vylepšení výsledků diplomové práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 20/20
Využití literatury E 5/10
Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Balej, Jiří

Student se v práci až zbytečně dopodrobna věnuje základům síťové komunikace, naproti tomu je v práci málo místa věnováno obecně směrování v IP sítích. Hlavní část práce se věnuje rozboru směrovacího protokolu OSPF, pro který je následně vytvořena laboratorní úloha v simulačním programu Packet tracer. Druhým výstupem studentovi práce je vytvoření projektu simulace učebny Cisco akademie s veškerým jejím vybavením. Zadání práce bylo splněno. Odborná úroveň je občas snížena nepřesnostmi (např. na str 19 se několikrát opakuje, že Broadcast je všeobecné vysílání) a také zbytečným opakováním stejných informací na různých místech práce. V práci chybí zhodnocení časové náročnosti a obtížnosti vytvořené úlohy, nebo otestování úlohy na typickém studentovi. Z formální stránky práce místy obsahuje překlepy a špatně vyskloňovaná slova, nedobře vypadají řádky přetečené za okraj stránky a spojovníky nesprávné délky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 45/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 16/20
Formální zpracování práce D 6/10
Navrhovaná známka
B
Body
87

Otázky

eVSKP id 40099