ZELINKOVÁ, V. Montáž optických kabelů - vliv na parametry vláken [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Filka, Miloslav

Studentka se velmi aktivně zapojila do řešené problematiky. Pravidelně chodila na konzultace a seznamovala vedoucího s postupnými kroky, které vedly k úspěšnému vyřešení problému. Prováděla měření jak v laboratoři, tak i v terénu. Přístup, zodpovědnost byla příkladná.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 19/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
99

Posudek oponenta

Křepelka, Václav

Kandidátka předložila BP praktického charakteru v oblasti měření optických tras. V práci pojednala o základech optických vláken, jejich výroby a měření. Práce obsahuje řadu měření na sestavné optické trase v laboratorních podmínkách ÚTKO. Práce je zpracována a graficky vyvedena poměřně pečlivě, zachytil jsem některé nepřesnosti a překlepy, zejména ve shodě přísudku s podmětem: Na str. 3 chybí u FTTC ve výkladu r u obrubníku Curb; str. 10 vě větě chybí zjevně "takové prvky" aby věta nepostrádala smyslu; str. 11 věta "protože optický přenos má vyšší kapacitní dispozice" vyznívá nejasně; str. 14 Technologie s využitím optických vláken nejsou nákladná; str.21 správně ribbon, nikoliv ribonn,konektory vznikali; str. 27 ve větě použit - použito - v textu zdvojeno; špičková zařízení, str. 31 v nevratné, nikoliv nenávratné změny. Práce celkově vyznívá pozitivně, má logický sled a kandidátka diskutuje podrobně výsledky. Užitečný je seznam zkratek ihned na počátku BP snad by přispělo i připojení českých významů. Jsou totiž uváděny buď česky a nebo jenom anglicky. Práce je doplněna řadou příloh s výstupů měřicích přístrojů.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 50/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 20/20
Formální zpracování práce C 7/10
Navrhovaná známka
A
Body
97

Otázky

eVSKP id 32290