MLEJNEK, Z. Simulace monitoringu optické trasy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Filka, Miloslav

Diplomant se velmi aktivně zapojil do řešené problematiky. Pravidelně chodil na konzultace a seznamoval vedoucího s postupnými kroky, které vedly k úspěšnému vyřešení problému. V laboratoři pracoval samostatně. Přístup, zodpovědnost byla příkladná.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
98

Posudek oponenta

Křepelka, Václav

Předložená DP je praktického charakteru i a úměrně tomu její popisná část není nikterak rozsáhlá. Vyústěním je realizace měřicí úlohy monitoringu optické sítě a jmenovitě zajištění její simulace. Práce je dobře rozvržena a má přiměřený teoretický úvod. Je doprovozena praktickými výsledky a v závěru potom je v příloze samotný návod laboratorní úlohy. Diplomant zjevně nevěnoval dostatek pozornosti jakzykové úpravě a korektuře. Práce obsahuje větší množství chyb, zejména v pádech vazeb podstatných jmen v roli podmětů či předmětů a přídavných jmen jako přívlastků. Jenom namátkou: str. 16 - díky izolačnímu útlumu mezi oběma kanály mulatiplexoru 35 dB multiplexoru …asi by bylo vhodnější použít termín oddělující zjevně z angličtiny; str. 18 - část sítě, která přenáší data a hlasy; str. 21 - Monitoringu -chyba hned v nadpisu; str. 25 - Měření je prováděno pomocí reflektometrické metody na specializovaného přípravku; str. str. 26 - dvou sousedících odražených poruch - porucha není odražená; str. 27 - 3. V soupravě přiloženým 10 cm kabelu; 5. Pozor, pečlivě dotlačím …; str. 33 - přepínač - přepinač; 35 - speciální vyrobený zakončovaní prvek; 36 - průběžným a pravidelný porovnávání hodnot. Těchto nedostatků je v práci podstatně víc. To jí naštěstí neubírá na obsahové kvalitě. Zajímavé je naopak zdařilé použití vhodně volených českých výrazů vedle směrovače např. i pro AD multiplexer.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 47/50
Formální zpracování práce D 6/10
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 17/20
Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 32298