BURIANOVÁ, K. Optimalizace technologických vlastností cementových formovacích směsí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Rusín, Karel

viz. posudek v pdf.

Navrhovaná známka

Posudek oponenta

Jelínek, Petr

Téze obhajoby k vytištění v Edica PhD Thesis DP Ing.Kláry Burianové : „ Optimalizace technologických vlastností cementových formovacích směsí“ Téze dodržuji předepsané členění.Shrnuji značný objem experimentálních výsledků z oblasti cementových směsí.Disertantka splnila vytčené cíle a prokázala,že pomocí současné experimentální techniky,chemického a matematického aparátu dovede řešit i náročné ůkoly z oblasti slévárenství. Téze jsou psány technicky stručným výstižným jazykem,objem obrázků a tabulek je úměrný rozsahu DP. K nedostatkům však patří několik formálních chyb : - Cíle práce na str.6 jsou 2-krát pod bodem 3. - Na str. 16 je uvedena koncentrace 605 % vody ? - V tézích ,ale i ve vlastní DP stále chybně uvádí Vyplívá - Vyplývá /str.30,32 ad,/ ¨¨ ¨Po odstranění formálních závad doporučuji téze ke zveřejnění. Prof.Ing.Petr Jelínek,CSc,Dr.h.c. V Ostravě , 5,4,2O17

Navrhovaná známka

Tegel, Michal

Věc: Vyjádření k tezím disertační práce Ing. Kláry Burianové Č. J.: 44/13903/17/Vrb Téma práce: Optimalizace technologických vlastností cementových formovacích směsí Vysoké učení technické v Brně, Fakulta strojního inženýrství, Ústav strojírenské technologie Školitel: Prof. Ing. Karel Rusín, DrSc. Teze disertační práce jsou napsány v souladu jak s doporučenou osnovou (abstrakt, cíle práce, současný stav řešené problematiky, metody zpracování, analýza výsledků, závěr, literatura a přehled publikací autora), tak i příslušného platného zákonu o vysokých školách. Teze jsou zpracovány přehledně, logicky a srozumitelně. Po úspěšné obhajobě doporučuji teze k vytištění v Edici PhD Thesis. Ing. Michal Tegel, Ph.D.

Navrhovaná známka

eVSKP id 102052