HASAJOVÁ, Z. REVITALIZACE PŘEDPOLÍ KVĚTNÉ ZAHRADY V KROMĚŘÍŽI [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Jura, Pavel

Autorka zvolila obtížný - nekonvenční - koncept land-artu, což v prostředí zahrady lze hodnotit kladně. Výjimečnost zvoleného konceptu však přináší i výjimečné nároky na provedení a výsledný návrh zřejmě nevyčerpal veškeré možnosti konceptu. Otázky a náměty k obhajobě: Popište navržené řešení skladby zelené střechy.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Přístup studenta ke zpracování přístup odpovídající bakalářskému stupni
Navrhovaná známka
C
Body
70

Posudek oponenta

Šupler, Libor

Architektonické řešení umístění tří jakýchsi půlkruhových prvků nemá žádné ideové, logické ani formální opodstatnění. V prostoru Holandské zahrady paradoxně žádná zahrada nevzniká. Z nevzhledného kopce "muldy" posetého světlíky vede dlouhá dlouhá a jediná cesta kolem všeobjímajících prázdných trávníků skrz "překvapující" jezero přímo do zdi. Striktní pravoúhlý stěnový systém návštěvnického centra nijak nekoresponduje s organickým navršením tun zeminy. Z dispozice je např. zřejmé nesmyslné umístění hygienického zázemí přímo v ose hlavního pěšího směru.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Urbanistické řešení E
Architektonické řešení E
Provozní řešení D
Technicko konstrukční řešení D
Formální úroveň E
Navrhovaná známka
E
Body
50

Otázky

eVSKP id 22934