BÍLÝ, P. REVITALIZACE PŘEDPOLÍ KVĚTNÉ ZAHRADY V KROMĚŘÍŽI [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Kopáčik, Gabriel

Práce plně odpovídá na požadavky dané zadáním. Provozní, architektonické i urbanistické řešení se jeví jako optimální. Práce sice nesrší novátorskými přístupy, ale klasická kompozice využívající kolonády na propojení hlavních aktivit je všeobecně akceptovatelná, reálná a přitom i architektonicky vděčná. Také uspořádání "hospodářské" části se symetrickými novými skleníky je příjemné. V některých částech by návrh možná mohl být propracovanější (viz otázky k obhajobě). Otázka k obhajobě: - vysvětlit ideu parkových prostorů ve výkrese označovaných jako "hospodářská část" a "holandská zahrada" - vysvětlit provoz kavárny (ve výkrese chybí popis místností)

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Přístup studenta ke zpracování Systematický, samostatný
Navrhovaná známka
B
Body
85

Posudek oponenta

Koutný, Jan

Celkově je možno konstatovat, že předložená bakalářská práce splnila úkoly stanovené zadáním. Navržená úprava vstupní části Květné zahrady v Kroměříži tvoří ve svém uspořádání i formách navržených objektů promyšlený prostorový celek. Výsledky bakalářské práce svědčí o odborném přehledu a znalostech autora a jeho invenčních schopnostech.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Urbanistické řešení A Urbanistické řešení, uspořádání, funkce a formy navržených objektů řešené části Květné zahrady v Kroměříži jsou konceptně dobře řešeny a vytvářejí vcelku zdařilý urbanistický koncept.
Architektonické řešení B Architektonické řešení objektů je nápadité a je v souladu s celkovém charakterem a výrazem zahrady.
Provozní řešení B Provozní řešení je vcelku jasné a přehledné, nevykazuje žádné problémy či nejasnosti.
Technicko konstrukční řešení C Spoře naznačené a stylizované konstrukční řešení objektů odpovídá jejich funkci a účelu.
Formální úroveň B Bakalářská práce je dobře a přehledně zpracována a adjustována. Jednotlivé obrazové přílohy jsou dobře graficky zpracovány.
Navrhovaná známka
B
Body
80

Otázky

eVSKP id 22914