CAMARDA, G. REVITALIZACE PŘEDPOLÍ KVĚTNÉ ZAHRADY V KROMĚŘÍŽI [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Jura, Pavel

Konvenční návrh, který vyniká především jednoduchou formou navrhovaných pavilonů a kultivovaným grafickým provedením. Schematičností celkového rozvrhu však nepřináší zásadní kvalitu či charakter místa. Otázky a náměty k obhajobě: Popiště způsob větrání (vytápění) navrhovaného pavilonu s kavárnou.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Přístup studenta ke zpracování samostatný přístup na úrovni bakalářského projektu
Navrhovaná známka
B
Body
80

Posudek oponenta

Mutina, Petr

Navržené urbanistické řešení vhodně reaguje na daný kontext, když příčně dělí holandskou zahradu na tři menší části vložením dvou příčných objektů. Logicky reaguje na původní objekty a osy formální zahrady. Vhodné je i využití stávajících objektů soustředěných kolem čestného dvora. Formální řešení nových objektů je decentní a klade důraz na jejich začlenění do kontextu zahrady aniž by na sebe zbytečně upozorňovaly. Celý koncept založený na principu "cesta" - "aktivita" - "cesta" - "aktivita" spolu se zamýšlenou funkční náplní integrující výstavní, kulturní a komerční aktivity, vytváří předpoklad pro vznik živého a fungujícího společenského centra. Přínosem této práce je především citlivé chápání celého řešeného prostoru a kvalitní dispoziční řešení. Grafické ztvárnění projektu se vyznačuje pečlivým zpracováním, je přehledné a srozumitelné. Celkově je možné práci hodnotit jako zdařilou.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Urbanistické řešení B
Architektonické řešení B
Provozní řešení B
Technicko konstrukční řešení B
Formální úroveň A
Navrhovaná známka
B
Body
80

Otázky

eVSKP id 22915