BOHUMEL, M. REVITALIZACE PŘEDPOLÍ KVĚTNÉ ZAHRADY V KROMĚŘÍŽI [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Nový, Vítězslav

Jednoduchý a výrazný koncept vycházející z původního členění předpolí zahrady, přinášející však soudobé motivy, jasný charakter prostorů s přehledným členěním a hierarchií. Autor přesvědčivě dokládá profesní zralost a schopnost obstát v praxi.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Přístup studenta ke zpracování A Svědomitý, profesionální a intenzívní přístup k bakalářské práci s velmi dobrým časovým rozvrhem
Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Foretník, Jan

Urbanistické řešení: Projekt nemění urbanistické vztahy v území. Využívá stávající vstup i parkování. Hmotové řešení nových objektů neovlivňuje okolí. Vnitřní prostory předpolí jsou dobře čitelné s výjimkou prostoru označeného jako holandská zahrada, který působí příliš roztříštěně. Architektonické řešení: S nepravoúhlou formou objektů nekoresponduje pravidelný rastr fasády (patrný pouze v detailu). Vlastní forma otvorů ve fasádě nepůsobí přesvědčivě. Rušivě též působí zábradlí na pochozích střechách. Provozní objekty v jižní části předpolí jsou řešeny zajímavě a účelně. Provozní řešení: Provozní řešení se snaží návštěvníka vést delší a snad i zajímavou cestou k nástupu do formální části Květné zahrady od kolonády a přiblížit se tak původnímu řešení. Nejsem však přesvědčen, že zvolená forma foyer tuto cestu dostatečně zdůrazňuje. Konstrukční řešení: Konstrukční řešení se jeví jako v podstatě bezproblémové. Pouze v kavárně jsou v místnosti č. 02 průvlaky o značném rozponu, navzdory deklaraci autora v průvodní zprávě, že se jedná o stěnový systém s poměrně malými rozpony. V konstrukčním detailu postrádám uchycení fasádních desek a provětrávanou mezeru. Formální úroveň projektu: Graficky je projekt na velmi dobré úrovni. Řezy a pohledy jsou poněkud nepřehledné, předpokládám však, že se jedná o problém zmenšeného paré A3. Nevhodné se mi jeví označování místností ve všech objektech i v situaci stejnou číselnou řadou.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Urbanistické řešení B
Architektonické řešení C
Provozní řešení B
Technicko konstrukční řešení B
Formální úroveň B
Navrhovaná známka
C
Body
70

Otázky

eVSKP id 22916