SLOUKOVÁ, H. Vlakem do Dvora - Přestupní terminál ve Dvoře Králové nad Labem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Foretník, Jan

Autorka předkládá projekt, jehož koncept vychází jak z vazeb na okolí (s ambicí zlepšit i vazby ve městě samotném), tak z přehledných a jednoduchých provozních vazeb uvnitř vlastního terminálu. Tyto premisy se podařilo do značné míry naplnit. Architektonický výraz se během práce na projektu zásadním způsobem změnil, zjednodušil a přiblížil měřítku města. Přesto zůstává řešení v některých momentech spíše formální. Formální zpracování je na výborné úrovni a odpovídá požadavkům na bakalářskou práci.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Přístup studenta ke zpracování A 95 Studentka pracovala se zájmem, samostatně a systematicky, účastnila se všech konzultací a prezentací. Navzdory doporučení si studentka prosadila řešení se zvednutím železniční tratě, které se při dalším řešení ukázalo jako vhodné. V průběhu zpracování se nezdráhala zcela změnit formu řešení a projekt přepracovat.
Navrhovaná známka
B
Body
80

Posudek oponenta

Palaščák, Michal

Návrh je sice kvalitně zpracován, ale vzhledem k charakteru a potřebám dané lokality ho neshledávám dostatečně přesvědčivým..

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Urbanistické řešení C Oceňuji kvalitně provedenou analýzu, nicméně ta nebyla plnohodnotně reflektována v předloženém návrhu. Nevidím zde naplnění vize „vstupní brány“ ani plnohodnotné začlenění do urbánní struktury. Velikost terminálu i jeho mimoúrovňové řešení mi nepřijde u města této velikosti adekvátní.
Provozní řešení C Vícero úrovní a v tomto případě i zbytečná dislokace objektů terminálu není vhodná z hlediska ekonomického i provozního. Dispozice však působí přesvědčivě.
Technicko konstrukční řešení B Zpracováno v kvalitním standardu.
Architektonické řešení C Zpracováno v dobrém standardu. Zastínění drážního tělesa je ryze formální.
Formální úroveň B Zpracováno v kvalitním standardu.
Navrhovaná známka
C
Body
78

Otázky

eVSKP id 103078