ČÁNSKÝ, P. Vlakem do Dvora - Přestupní terminál ve Dvoře Králové nad Labem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Marek, Jiří

Student pracoval na závěrečné práci velmi intenzivně a velkou pozornost věnoval jak analytické části, tak celému konceptu návrhu. Oceňuji u něj schopnost reflektovat připomínky vznášené během našich diskusí nad projektem. Výsledné dílo pak dokládá jeho schopnost dobře řešit architektonické úkoly, které ho čekají v praxi a jeho téměř profesionální přístup k architektonické tvorbě je dobrým základem pro jeho uplatnění.

Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Odvárka, Antonín

Výrazná práce s prostorem a hmotou naznačuje potenciál řešeného území.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Urbanistické řešení A Práce s výraznými pohledovými osami a zachování stávajícího, po stavební stránce poměrně kvalitního objektu jako základu tvořené kompozice. Využívá tradičních kompozičních prostředků.
Provozní řešení A Dopravní řešení je čisté, bezkolizní. Dispozice řešených objektů jsou promyšlené. WC veřejnosti nemají dle ČSN 734108 záchodovou předsíň.
Technicko konstrukční řešení B V daném měřítku naznačené. Dává tušit, že autor má představu o základních konstrukčních principech. Technické detaily jen formální, ne moc propracované, jen naznačující. Chybný průběh hydroizolace v detailním řezu fasádou.
Architektonické řešení A Navrhované objekty vykazují poměrně dobrou architektonickou kvalitu a prozrazují, že jsou z “jedné ruky”.
Formální úroveň B Grafická úroveň práce je dobrá, i když některé 2D výkresy obsahují technické chyby v konstrukcích (spády a tloušťky střešních konstrukcí, absence atik,…). Nedostatečné je grafické zpracování a chybějící popis u výkresu pohledů.
Navrhovaná známka
B
Body
87

Otázky

eVSKP id 102919