KRATOCHVÍL, M. Optimalizace organických solárních článků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Weiter, Martin

Bc. Matouš Kratochvíl splnil požadavky specifikované v zadání diplomové práce a prokázal vysokou schopnost samostatné práce odborného charakteru. Jako přínosnou a cennou hodnotím experimentální práci studenta v oblasti upscalingu různých typů solárních článků ve vztahu k jejich struktuře a metodám přípravy. Tato práce přináší jak nové výsledky, tak i nové možnosti přípravy velkoplošných tenkovrstvých systémů. Celkově lze konstatovat, že práce v plné míře naplnila zadání a práci proto doporučuji k obhajobě s hodnocením výborně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Využívání konzultací při řešení práce A
Závěry práce a jejich formulace A
Využití poznatků z literatury A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Novák, Vítězslav

Student v předkládané práci na téma "Optimalizace organických solárních článků" musel provádět obrovské množství časově náročných experimentů, často s nejistým výsledkem. To vyžadovalo velké pracovní nasazení a obětavost. O to větší je škoda, že v práci jsou tyto velmi důležité, i když negativní, výsledky popisovány velmi stručně až vůbec. Chybí poněkud větší provázanost mezi nastavením tiskových parametrů, mechanickými parametry vrstev (tloušťka, drsnost, atd.) a výsledky fotoelektrických měření. Práce celkově působí kompaktním dojmem, s dobrou grafickou i stylistickou úpravou. Daly by se vytknout nějaké drobnosti, jako například opakující se obrázky Obr. 4b a Obr. 12 či Obr. 5 a Obr. 11., případně používání některých chybně zvolených tvarů pojmů (např. donorních materiálů místo donorových materiálů). To lze přičítat tomu, že se student z principu nemůže zcela orientovat v problematice polovodičových materiálů a nesprávný tvar získal překladem cizojazyčné literatury byť podle svého nejlepšího vědomí.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 99494