SOVOVÁ, Š. Vliv "zaplňovacích" činidel na interakce DNA-tenzid [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Pekař, Miloslav

Významná většina diplomové práce byla vypracována na zahraniční partnerské univerzitě, doplňující měření byla provedena na mateřské univerzitě. Diplomantka prokázala schopnost realizace tvůrčích úkolů v cizím prostředí, schopnost komunikace v cizím jazyce i práce v mezinnárodním týmu. Její přístup kladně hodnotí i zahraniční konzultantka.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace B
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Hurčíková, Andrea

Předložená diplomová práce se zabývá studiem polyethylen glykolu a DNA, a zkoumá vliv zaplňovacího činidla na interakci DNA- tenzid. Z hlediska formálního zpracování se jedná o velmi kvalitně sepsanou a pro oponenta dobře čitelnou práci, která splňuje veškeré požadavky kladené na diplomovou práci. Stejně tak po odborné stránce lze vyzdvihnout autorčin přehled v teoretické části práce, který je psán úsporně, a přesto obsahuje podstatné informace k uvedení do problematiky. Drobné nedostatky diplomové práce lze spatřit v překlepech, např. "ange" místo range (str. 27), Escherichia coli (str. 9), číslovky na konci řádku a jednotky uskočené na dalším řádku (str. 24, 28, 37, 44). V kapitole materiály a metody nejsou napsaní výrobci chemikálii a podrobnější informace o chemikáliích. Vyzdvihuji, že naměřené výsledky diplomové práce budou použity v impaktovaném článku. Diplomová práce zcela splňuje požadavky kladené na tento typ práce, doporučuji tedy přijmout tuto práci k obhajobě a hodnotím ji stupněm “A“ - výborně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Využití literatury a její citace B
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 91650