JANOŠEC, M. Návrh štíhlé výroby s využitím produktů ICT [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Jurová, Marie

Práce vhodně využívá získaných znalosti při studium použití produktů ICT a zaměřuje se do řízení podnikové sféry v oblasti zpracovatelského průmyslu. Řešení vychází jak z manažérských přístupů zpracování zakázek, tak i návrhu WHW i SW produktů pro řízení a implementaci zakázek do výrobního procesu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Hlavní cíl vedoucí k navýšení produktivity práce podniku ve vazbách na základní plnění parametrů zakázky pro zákazníka byl v plné šíři splněn.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Postup řešení vychází z analýzy současného stavu výrobního procesu a pro řešení využil metody procesního řízení při tvorbě přidané hodnoty pro zákazníky se zaměřením na využití produktů HW i SW .
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Pro postup tvorby řešení si zvolil metody TOC a přístupu štíhlé výroby, kde obě metody interpretoval do konkrétní reality výrobního procesu. vytipoval i VSM pro vytvoření přínosů návrhu.
Praktická využitelnost výsledků A Předložené výsledky jsou realizovatelné v podmínkách průmyslové výroby a to především zakázkové, kam směřuje současný rozvoj podmínek na trhu.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Formální náležitosti, použitá terminologie i jazyková kultura odpovídá požadavkům na inženýrskou práci.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Práce je zpracována cca 30ti odbornými knižními i internetovými zdroji. respektuje i předpisy o citaci a práci s daty.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Piska, Vojtěch

Cílem diplomové práce studenta bylo nasazení moderních produktů ICT v souladu s konceptem štíhlé výroby. Autor práce při řešení úkolu kladl důraz na použití nejnovějších technologií, které napomáhají k zefektivnění sledování materiálového toku podnikem. Vhodně přitom využil HW s SW prostředků vycházející z konceptu Průmyslu 4.0 a Internetu věcí. Práce je systematicky a přehledně strukturovaná. Student se v některých pasážích práce nevyhnul použití tzv. „Ich“ formy a používá zde 1. osobu jednotného čísla. V práci se místy vyskytují nelogicky formulované věty, což celkovou úroveň práce zbytečně sráží. Celkově však práci hodnotím jako zdařilou a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 102642