HEJNÝ, R. Úprava čerpací stanice a výtlačného řadu surové vody do lokality JETE pro zvažované příklady výstavby nových jaderných zdrojů. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Habán, Vladimír

Diplomant pracoval při řešení diplomové práce velmi aktivně. Seznámil se s problematikou projektování a uprav čerpacích stanic a výtlačného potrubí. Náročnou kapitolou v diplomové práci je i kontrola rázové ochrany. Velice náročnou častí diplomové práce bylo hledání dokumentace k současnému stavu, a to jak výkresové tak výsledků měření. Diplomovou práci doporučuji k obhajobě a po jejím úspěšném obhájení udělit autorovi titul strojní inženýr.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací B
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Mareška, Václav

Diplomant se ve svojí práci zabýval dostatečným zásobením Jaderné elektrárny Temelín surovou vodou pro možné případy jejího rozšíření o dva nové bloky. Koncepce řešení tématu diplomové práce je provedena na velmi dobré úrovni. Předložená práce odborně zachází s teoretickými výpočty, které jsou posléze správně konfrontovány s hodnotami praktických měření. Diplomant věcně navrhl nezbytné úpravy čerpací stanice Hněvkovice pro jednotlivé výkonové hladiny uvažovaných bloků dostavby JETE. R. Hejný si byl vědom množství různých provozních stavů a tak v závěru práce provedl kontrolu systému přívodu surové vody z Hněvkovic. Nejprve diplomant odvodil matematický model výtlačného řádu, pro nějž pak provedl simulace přechodových provozních stavů (startů/výpadků různých čerpadel) za pomoci metody charakteristik. Těmito simulacemi plně potvrdil správnost/funkčnost navrhovaných úprav. Diplomant pracoval iniciativně a samostatně, dobře se orientoval v řešené problematice. Diplomovou práci lze hodnotit jako velmi zdařilou s možností využití jejích výsledků v praxi (předprojektové přípravě možné dostavby JETE). Diplomovou práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
A

eVSKP id 20968