FAJTL, Z. Kinetika tvorby kyseliny mléčné v kefiru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2017.
Student prokázal schopnost samostatně pracovat na zadaném úkolu. K dané problematice získával nové informace studiem vědeckých časopiseckých publikací, literatury a internetu. Zodpovědně a svědomitě přistupoval k experimentálním pracím v laboratoři. Naměřená data konzultoval a následně samostatně vyhodnotil.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A | ||
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | B | ||
Využití poznatků z literatury | B |
Tato bakalářská práce se zabývá kinetikou tvorby kyseliny mléčné při fermentaci kefíru. Teoretická část je vypracována stručně, ale poskytuje základní informace k pochopení dané problematiky. Vychází z celkem 20 poměrně kvalitních literárních zdrojů, českých i cizojazyčných knih a časopiseckých vědeckých publikací. Citace zdrojů jsou však nejednotné a v některých případech nejsou v souladu s požadavky aktuální normy. V experimentální části práce mi chybí podrobnější a přehlednější popis experimentu, což mírně snižuje i orientaci ve výsledcích. Pro sledování obsahu laktosy a kyseliny mléčné během experimentu byla použita HPLC. Množství laktobacilů bylo stanoveno jednoduchou kultivační metodou. Získané výsledky jsou prezentovány formou grafů, správně interpretovány, postrádám lepší diskusi. Celkový dojem z práce zbytečně snižuje řada překlepů, pravopisných a formálních chyb. Nicméně zadání práce bylo splněno, práce po stránce obsahové i formální splňuje požadavky na bakalářskou práci a doporučuji ji k obhajobě.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Úroveň jazykového zpracování | C | ||
Využití literatury a její citace | B | ||
Logické členění práce | B | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | C | ||
Splnění požadavků zadání | A | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | B | ||
Kvalita zpracování výsledků | B | ||
Závěry práce a jejich formulace | B |
eVSKP id 99755