FAJTL, Z. Kinetika tvorby kyseliny mléčné v kefiru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Veselá, Mária

Student prokázal schopnost samostatně pracovat na zadaném úkolu. K dané problematice získával nové informace studiem vědeckých časopiseckých publikací, literatury a internetu. Zodpovědně a svědomitě přistupoval k experimentálním pracím v laboratoři. Naměřená data konzultoval a následně samostatně vyhodnotil.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování B
Využití poznatků z literatury B
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Vítová, Eva

Tato bakalářská práce se zabývá kinetikou tvorby kyseliny mléčné při fermentaci kefíru. Teoretická část je vypracována stručně, ale poskytuje základní informace k pochopení dané problematiky. Vychází z celkem 20 poměrně kvalitních literárních zdrojů, českých i cizojazyčných knih a časopiseckých vědeckých publikací. Citace zdrojů jsou však nejednotné a v některých případech nejsou v souladu s požadavky aktuální normy. V experimentální části práce mi chybí podrobnější a přehlednější popis experimentu, což mírně snižuje i orientaci ve výsledcích. Pro sledování obsahu laktosy a kyseliny mléčné během experimentu byla použita HPLC. Množství laktobacilů bylo stanoveno jednoduchou kultivační metodou. Získané výsledky jsou prezentovány formou grafů, správně interpretovány, postrádám lepší diskusi. Celkový dojem z práce zbytečně snižuje řada překlepů, pravopisných a formálních chyb. Nicméně zadání práce bylo splněno, práce po stránce obsahové i formální splňuje požadavky na bakalářskou práci a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úroveň jazykového zpracování C
Využití literatury a její citace B
Logické členění práce B
Interpretace výsledků, jejich diskuse C
Splnění požadavků zadání A
Formální úroveň práce – celkový dojem B
Kvalita zpracování výsledků B
Závěry práce a jejich formulace B
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 99755