MOLEKOVÁ, K. Procesy přípravy a vlastnosti porézního zinkového materiálu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Hasoňová, Michaela

Bakalářská práce Kristíny Molekové se zabývá přípravou a následnou charakterizací připravených porézních zinkových materiálů metodou lisování za studena s následným slinováním. V teoretické části studentka využila dostupných zdrojů a problematiku práškové metalurgie důkladně a přehledně zpracovala. V experimentální části studentka pracovala samostatně a získané výsledky experimentů přehledně a kvalitně zpracovala. Nad rámec se studentka zabývala také zpracováním práškového zinku metodou lisování za tepla. Studentka musela řešit náročnou problematiku práškové metalurgie, která je v oblasti zpracování čistého Zn značně omezená. Bakalářskou práci a celkový přístup studenky Kristíny Molekové hodnotím známkou A a doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Kvalita zpracování výsledků A
Využívání konzultací při řešení práce A
Závěry práce a jejich formulace B
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Celkový přístup k řešení úkolů A
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury B
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Březina, Matěj

V bakalářské práci se studentka Moleková věnuje práškové metalurgii porézních Zn materiálů. V teoretické části se zabývá obecně metodami práškové metalurgie, vlastnostmi Zn materiálů a materiálů s obsahem zinku. V textu se nachází řada typografických chyb a také několik faktických chyb (desetinné tečky i čárky, dvojitě označený obrázek; tavení Mg slitiny při 200 K, atp.). Celkově je ale teoretická část poměrně obsáhlá a rozumně členěná. V praktické části se studentka zaměřovala na přípravu a charakterizaci porézních Zn materálů metodou lisování za studena, lisováním za studena s následným slinováním a lisováním za tepla. Hodnocení připravených materiálů bylo provedeno metalograficky pomocí SEM a LM, měřením mikrotvrdosti a tříbodovým ohybem. Struktura experimentální části je přehledná a rozumně zpracovaná, ovšem ani zde se studentka nevyhnula některým nepřesnostem. Celkově hodnotím předkládanou práci kladně a doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování B
Závěry práce a jejich formulace B
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 99435