VONDRÁK, M. Napěťové zkoušky za mokra [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Krbal, Michal

Diplomová práce Bc. Michala Vondráka je vypracována v plném rozsahu a splňuje všechny body zadání. Práce je dělena na teoretickou část, ve které jsou popsány požadavky zkoušek za mokra a návrh konstrukce systému vodních trysek. V druhé praktické části byla realizována laboratorní měření elektrické pevnosti testovaného objektu a měření parametrů vodních trysek. Celkově lze konstatovat, že práce výrazně přispěla k návrhu a částečné realizaci vodního sprchového systém v laboratoři VVN. Práce je dobře čitelná a věcná. Nicméně pro technický popis jsou často používány méně odborné výrazy. Části práce by bylo vhodnější psát v trpném rodě. Z formálního hlediska je práce v pořádku, nicméně jsou zde časté gramatické chyby. Především v Kapitole 2 postrádám zdroje informací nebo relevantní odkazy na seznam literatury. Dále v Kapitole 5.1.4.1 na str. 30 ve výpočtu tlaku podle rovnice 5.6 je chyba v převodu jednotek. Jeden bar je 100 kPa, tedy tlak vody z barelu v zadané výšce je 10x menší, stejně je tomu pro výsledky v Tabulce 7. I přes tyto nedostatky pozitivně hodnotím aktivitu studenta, využití konzultací a seminářů s prezentací dosažených dílčích výsledků. A proto doporučuji práci k obhajobě u SZZ. Hodnotím známkou A, 90 bodů.

Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Štěpánek, Jaroslav

Student Michal Vondrák měl za úkol vypracovat diplomovou práci na téma Napěťové zkoušky za mokra. Práce splňuje body svého zadání. Student shrnul základní znalosti týkající se problematiky napěťových zkoušek a zkoušek za mokra. V praktické části realizoval konstrukci pro zkoušky za mokra a pomocí této konstrukce realizoval měření izolátoru za mokra. K práci mám několik připomínek. V práci se objevuje velké množství gramatických a stylistických chyb a nepřesností. Některé věty jsou psané velmi komplikovaně. V některých větách chybí sloveso. Díky výše uvedeným nedostatkům je práce hůře čitelná a špatně pochopitelná. Dalším nedostatkem práce je chybný převod Pascalů na bary. V práci jsem ještě očekával kapitoly týkající se fyziky kapek, povrchového napětí tekutiny, apod. Bohužel nenašel jsem je. I přes výše uvedené nedostatky práce splňuje požadavky k obhajobě u SZZ. Práci hodnotím známkou B.

Navrhovaná známka
B
Body
86

Otázky

eVSKP id 102580