MARTENSOVÁ, S. Hodnocení výkonnosti vybraného podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Žižlavský, Ondřej

Studentka Silvie Martensová v diplomové práci provedla vícekriteriální hodnocení výkonnosti vybrané společnosti metodou Start. Na základě výsledků navrhla pro každou oblast kritérií metody Start opatření pro budoucí zvyšování výkonnosti vybrané společnosti. Tímto bylo dosaženo zadaného cíle diplomové práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji, včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Šauerová, Lucie

Teoretickou část předkládané diplomové práce hodnotím jako pečlivě a srozumitelně zpracovanou, včetně širokého rozsahu použité literatury. Autorka zde, dle mého názoru, dobře pochopila problematiku a účel, ke kterému hodnocení směřuje. Zdroje literatury jsou však téměř výhradně české. Myslím, že by bylo vhodné využití více zahraničních zdrojů literatury. Autorka dokázala srozumitelnou formou zpracovat teoretické přístupy a zároveň je vhodně propojit s praxí a aktuálním děním v podniku. Myslím, že zpracovaná analytická část práce poskytuje relevantní informace o současném stavu, které jsou ocenitelné i pro rozhodování na nejvyšších úrovních managementu podniku.Kladně hodnotím výstup praktické části práce, v podobě celé řady zlepšovacích návrhů ke každé hodnocené oblasti podniku, které autorka propracovává do poměrně detailních podrobností. Některé z předkládaných návrhů směřují přímo do strategických plánů společnosti. V neposlední řadě oceňuji samotný přístup autorky práce, která měla nejen snahu získat dostatečné množství informací o podniku, ale rovněž pochopit souvislosti a problematiku fungování celé řady aspektů v podnikové praxi.Domnívám se, že autorka splnila cíle práce v požadovaném rozsahu a doporučuji práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 103240