MOUČKA, M. Laboratorní scénáře umožňující srovnání protokolů přenosu webových stránek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Jeřábek, Jan

Student se problematice věnoval systematicky a převážně samostatně. Průběh řešení a především pak konkrétní body návrhu vytvářených laboratorních úloh konzultoval jen v omezené míře. Práce představuje ucelené dílo, postrádám pouze vzorové řešení studentem navržených doplňkových úkolů. Celkově lze konstatovat, že odevzdaná práce splňuje velmi dobře požadavky zadání a z formálního hlediska nemám k práci žádné vážnější výhrady. Z těchto důvodů uděluji hodnocení B/85.

Navrhovaná známka
B
Body
85

Posudek oponenta

Grenar, David

Student Bc. Martin Moučka vypracoval diplomovou práci Laboratorní scénáře umožňující srovnání protokolů přenosu webových stránek podle zadání. Je možno konstatovat, že zadání bylo splněno. Práce je vhodně členěna, rozsah jednotlivých kapitol je vzájemně vyvážený, text je po jazykové a odborné stránce jasný a srozumitelný. V první části práce je provedeno seznámení s protokoly (HTTP, SPDY, QUIC, TCP a SCTP) pro prenos webových stránek. Následuje seznámení s parametry, jež mají vliv na přenos, tj. jmenovitě na ztrátovost paketu, zpoždení na prenosové lince a kolísání přenosové linky. V navazující kapitole je přehledně podán popis realizace prováděných měření a jednotlivých kombinací. Úroveň zpracování této části práce považuji za velmi dobrou. Stejně tak praktická část diplomové práce je kvalitně zdokumentován a jasně popsán postup prováděných měření. Uděluji hodnocení A/92.

Navrhovaná známka
A
Body
92

Otázky

eVSKP id 101942