SINYANSKIY, A. Automatická klasifikace digitálních modulací pomocí neuronových sítí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Kubánková, Anna

V této diplomové práci byla vytvořena metoda automatického rozpoznávání digitálních modulací pomocí neuronových sítí. Zadání práce bylo v plném rozsahu splněno. Student pravidelně chodil na konzultace, pracoval samostatně a aktivně řešil diplomovou práci. Student se naučil pracovat v prostředí MATLAB a vytvořil program pro automatické rozpoznávání modulací. Některé věty v práci jsou nejasně formulovány. Číslování obrázků občas neodpovídá odkazu na tento obrázek. Formální zpracování je na dobré úrovni.

Navrhovaná známka
A
Body
92

Posudek oponenta

Uher, Václav

Student ve své práci zadání splnil. Dosažené výsledky byly srozumitelně a podrobně diskutovány. Bohužel ale chybí jakékoli srovnání s aktuálním stavem, nebo některým citovaným zdrojem. Dále bych čekal, že v práci budou navrženy vlastní příznaky nebo alespoň otestován přínos každého z nich. Po formální stránce se objevuje mnoho formulací nebo vět, které nejsou zcela srozumitelné, a čtenář si musí domýšlet, co tím chtěl autor říci. I formátování práce by mohlo být lepší. Například popis použitých příznaků, což je jedna z hlavních částí práce, je oddělen pouze číslovanými odrážkami a tím pádem čtenář musí hledat, aby je všechny našel (strany 21 – 22). Z těchto důvodů hodnotím práci známkou B – 80 bodů.

Navrhovaná známka
B
Body
80

Otázky

eVSKP id 102005