BLAŽEK, O. Generátor nelegitimního síťového provozu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Blažek, Petr

Student pracoval na diplomové práci samostatně a pravidelně konzultoval výsledky. Dle zadání student vytvořil program generující zvolené DDoS útoky. Cíle práce považuji za splněné. Po formální stránce je práce na průměrné úrovni. Student mohl věnovat větší pečlivost při sepisování práce. V některých částech je práce nepřehledná a student používá hovorové výrazy.

Navrhovaná známka
B
Body
86

Posudek oponenta

Smékal, David

Cílem práce bylo vytvořit software, který bude generovat vybrané DDoS útoky. Cíl práce byl splněn, vytvořený software je funkční, avšak interpretace výsledků je na špatné úrovni. Z práce není jasné, co přesně je přínosem studenta. Teoretická část je sepsána dobře, ale v praktické části jsou nedostatky. Chybí seznámení čtenáře s nástrojem DoSgen, který student využívá. Zřejmě se jedná o již existující nástroj, na který student navazuje svoji práci, ale ten není vysvětlen ani citován (pouze citace obr. 3.1). Testování úspěšnosti útoků je příliš strohé. Práce obsahuje stylistické chyby a text je hůře čitelný. Často se v textu vyskytují spojení „nějakou službu“, „nějakou zprávu“, „nějaké slabiny“, což vypovídá o nejasnosti a neodbornosti problematiky. Dále autor tvoří příliš dlouhá a složitá souvětí, ve kterých se čtenář ztrácí. Nejsou vysvětleny pojmy jako botnet, malware, MITM, BPF. Seznam zkratek není úplný a není řazen dle abecedy. Vzhledem k výše uvedenému hodnotím práci dobře, známkou C, 77 bodů.

Navrhovaná známka
C
Body
77

Otázky

eVSKP id 101961