BENEDIKOVIČOVÁ, L. Rozvoj obchodních aktivit společnosti POSS-SLPC s.r.o. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Šimberová, Iveta

Autorka zpracovala reálný praktický problém adekvátním způsobem s použitím vhodných metod a postupů. V části analýz vnitřního prostřed, jak jíž bylo výše uvedeno chybí dle mého mínění hlubší zaměření na kritický rozbor obchodních činností. 1) Můžete zhodnotit, jestli v praxi budou dané návrhy skutečně realizovány? Jaké je odhademe% úspěšnosti jejích realizace? 2) Kde vidíte klíčové kritické místo? A jaká opatření by jste doporučila pro jeho odstřánění?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Cíle práce byly splněny.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Výběr metod a zvolený postup splňuje požadavky vzhledem k řešenému problému. V části analýz vnitřního prostředí bych možná ještě očekávala kriticky rozbor zaměřený na stávající stav obchodních činností (minimálně vývoj prodejů apod.)
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B Autorka dle mého mínění navrhla strukturovaný systém zlepšení, včetně definování strategie implementace návrhu a komunikace prováděných změn.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Práce splňuje požadavky v oblasti uspořádání a formálních náležitostí.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Vyhovuje požadavkům pro tento typ prací.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Dvořáková, Martina

Cíl práce je jasně definován a naplněn odpovídajícím způsobem. Po formální a věcné stránce je práce přehledně zpracovaná i uspořádaná, z grafického hlediska je na průměrné úrovni. Pro zpracování dané problematiky byly použity vhodné metody. Kladně hodnotím především rozsah a provedení praktické části, která je podložena patřičně vybranými analýzami. Analytická část práce je srozumitelně okomentována a vyhodnocena. Autorka prokázala schopnost vypracovat komplexní téma a použít teoretické poznatky pro řešení určené problematiky v praxi. Vlastní návrhy řešení považuji za přínosné.Práce místy vykazuje gramatické chyby a výjimečně také méně srozumitelnou větnou skladbu, což považuji za nedostatek.Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 103498