BULÍN, M. Analýza realitního trhu pomocí informací na Internetu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Komosný, Dan

Zadání bylo zcela splněno. Aktivita studenta při řešení práce byla vynikající. Pomocí zhotovených programů byl proveden sběr informací o realitním trhu ČR. Při prvotním sběru bylo získáno více než 66 tisíc nemovitostí včetně jejich plného popisu. Získaná data lze použít jako pomocný nástroj pro odhad ceny nemovitostí komparativní metodou. Formální a grafická část práce vykazuje drobné nedostatky.

Navrhovaná známka
A
Body
92

Posudek oponenta

Zeman, Václav

Diplomant Bc. Martina Bulín měl za úkol vytvořit aplikaci, která bude porovnávat údaje z webových stránek zvoleného realitního portálu. Diplomant při řešení úkolu provedl analýzu webových stránek, popsal potřebné nástroje a metody pro získávání požadovaných údajů a tyto metody implementoval do vytvořeného program. Výsledkem práce jsou dvě aplikace, první slouží ke sběru údajů ze zvoleného realitního portálu a druhá ke konkrétnímu vyhledávání a porovnání požadovaných údajů. Jednotlivé kroky, při tvorbě aplikací, jsou dobře popsány. Diplomant zvolil koncepci, ve které získané údaje z realitního portálu ukládají do souborů, které se následně prohledává podle zadaných kritérií. Zvolené řešení je funkční, ale v práci schází zdůvodnění, proč byla právě tato koncepce řešení vybrána. Na první pohled se nabízí například možnost využít nějakého databázového systému, který by přinesl vedle zrychlení vyhledávání i řadu dalších výhod. Nicméně zvolené řešení je funkční a plní požadavky zadání. Z formálního hlediska jsou v práci některé nesrovnalosti a nevhodně volené výrazy, například: - na straně 43 je uvedeno, že pokud realitní kancelář nabízí více než 400 inzerátů, je daná realitní kancelář přeskočena, přičemž není uvedený důvod tohoto omezení, - stana 57, autor uvádí, že na základě polohy inzerátů zjišťuje polohu IP adres, vzhledem k tomu, že portál realitní kanceláře může být hostován kdekoliv, určitě nelze z polohy inzerátu lokalizovat IP adresu, - v práci by neměly být používané hovorové výrazy jako fotka. Přes uvedené výhrady práce působí dobrým dojmem a práci považuji za přínosnou. Diplomant prokázal schopnost samostatně řešit konkrétní technický problém. Cíle práce byly v celém rozsahu naplněny a práci doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
A
Body
90

eVSKP id 102014