POKORNÁ, V. Možnosti použití materiálů pro výrobu testovací figuríny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Bilík, Martin

V úvodní kapitole diplomantka představila teorii prováděných nárazových zkoušek. V dalších kapitolách se diplomantka podrobně věnovala konstrukčním návrhům jednotlivých figurín především z pohledu užitých materiálů. Při vlastním návrhu jednotlivých částí figuríny se diplomantka důsledně držela anatomické stavby lidského těla. Při volbě vhodných materiálů diplomantkou nebyly požadavkem pouze srovnatelné mechanické vlastnosti, ale také recyklovatelnost materiálů a nízká cena. Obě diplomantkou navržená řešení tyto cíle naplnila.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání B
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem A
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody A
Odborná úroveň diplomové práce B
Přínos pro praktické i teoretické využití A
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 A
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň B
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Coufal, Tomáš

Jendá se o velmi kvalitně zpracovanou diplomovou práci, jejíž řešení vede k reálné podobě testovací figuríny, která bude mít přínos pro výzkum a analýzu dopravních nehod. Velice oceňuji proaktivní a týmový přístup k řešení.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A Cíle diplomové práce byly splněny beze zbytku.
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A Pro řešení dané problematiky byl zvolen vhodný přístup, ze kterého vznikla velmi kvalitní práce. Velice oceňuji otevřenou a týmovou spolupráci s kolegyní Bc. Martinou Kostíkovou, neboť společným úsilím bylo dosaženo návrhu velmi kvalitní testovací figuríny.
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody A Zpracování diplomové práce je na velmi dobré úrovni. Velice oceňuji originalitu řešení, která přímočaře směřuje k finalní podobě testovací figuríny.
Obtížnost a správnost řešení A Studentka zvolila vhodné metody řešení, které jsou vhodně aplikované na danou problematiku. Řešení diplomové práce je úplné a správné.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Výsledkem diplomové práce je finální podoba testovací figuríny, která bude mít značný přínos pro výzkum a analýzu dopravních nehod.
Odborná jazyková úroveň A Diplomová práce byla zpracována kvalitně a na velmi dobré jazykové úrovni.
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky A Diplomová práce je z hlediska grafické úpravy, textu, grafů a tabulek zpracována na velmi dobré úrovni.
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 100268