SLECHAN, O. Vývoj výstavby rezidenčních nemovitostí ve Vyškově [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Klika, Pavel

Student splnil cíle diplomové práce, v práci je větší množství citací z literatury, jedná se zejména o sběr dat a informací což ovšem vyplývá ze samotného zadání. Velmi hodnotím schopnost studenta získat potřebné informace k vypracování diplomové práce. Student v dostatečném rozsahu řešil zadanou problematiku. Teoretická i analytická část práce je na dobré úrovni. Práce může být zejména pro teoretické využití jako podklad k podrobnému popisu lokality a historii rezidentních objektů v hodnocené lokalitě. Celkově hodnotím práci jako velmi dobrou a doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem A
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody B
Odborná úroveň diplomové práce B
Přínos pro praktické i teoretické využití A
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 A
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Bradáč, Albert

Práce je excelentní, hodnotím ji proto stupněm výborně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A Práce je velmi komplexní. Názorně podává historii území Vyškova až do dneška, věnuje se podrobně vývoji rezidenčních nemovitostí i vlivu průmyslu na jejich výstavbu. Názorně podává i možnosti dalšího vývoje v daném území.
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A Diplomant přistupoval ke své práci velmi zodpovědně. Opatřil velké množství podkladů jak z literatury, tak i elektronických.
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody A Diplomant zvolil správný způsob řešení zadaného úkolu, Z podkladů uvedl student důležité skutečnosti, logicky je seřadil.
Obtížnost a správnost řešení A Diplomová práce je rozsáhlá - 172 stran textu a přílohy. Řešení bylo velmi pracné. Postup a návaznost kapitol jsou voleny správně,
Přínos pro praktické i teoretické využití A Práce dává podrobný přehled dějin města, požárů jednotlivých částí, vlivu povodní a dějiny výstavby v popisované oblasti. Bude jistě využitelná jak po stránce teoretické, tak i praktické.
Odborná jazyková úroveň A Práce je po stránce jazykové zpracována bezchybně, nenašel jsem žádný překlep či jinou chybu.
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky A Písemná i grafická úprava je na velmi vysoké úrovni. Řadu fotografií současné výstavby pořídil sám autor.
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 99356