TŮMA, R. Řízení rizik projektu ve vybrané společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Doskočil, Radek

Předložená diplomová práce se zabývá problematikou řízení rizik projektu ve vybrané společnosti. Teoretická, analytická a návrhová část práce je zpracována na dobré úrovni. Po formální, grafické a jazykové stránce práce nevykazuje žádné výrazné nedostatky. Práce je doplněna přehlednými obrázky, tabulkami a přílohami. Práce odpovídá podmínkám zadání a naplňuje definovaný cíl. Otázka k obhajobě: Jakým způsobem jste výstupy z časové, zdrojové a nákladové analýzy projektu zohlednil při zpracování analýzy rizik projektu?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání B
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem C
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody C
Odborná úroveň diplomové práce C
Přínos pro praktické i teoretické využití C
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 B
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň C
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Boudný, Bohumil

Diplomová práce se zabývá reálným tématem "Řízení rizik projektu" konkrétní firmy- Teoretická část popisuje základní pojmy z oblasti projektového řízení, analýzy rizik a řízení rizik. Diplomant využil dostatek vhodné literatury, diplomant prokázal schopnost práce s těmito zdroji. Praktická část práce analyzuje situaci vybrané firmy a diplomant identifikuje rizika projektu a navrhuje opatření k jejich eliminaci. K vytvoření projektu v rámci diplomové práce diplomant použil program MS Project, čímž prokázal znalost a zvládnutí tohoto softwaru. Diplomantem byly využity získané informace díky spolupráci s pracovníky firmy. Metoda RIPRAN byla jako hlavní metoda praktické části práce dostatečně podrobně představena. Analýzy PEST a SWOT byly použity a závěry dokazují jejich pochopení. Jazyková a formální stránka včetně logiky členění práce splňuje požadavky na daný typ práce. Drobný výskyt překlepů a chyb nijak neovlivňuje kvalitu zpracování. U tabulky č. 17 chybí seznam zkratek.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování B
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce C
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody C
Obtížnost a správnost řešení B
Přínos pro praktické i teoretické využití B
Odborná jazyková úroveň C
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky C
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 100232