SEDLÁČKOVÁ, M. Návrh testovací figuríny pro nárazové zkoušky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Bilík, Martin

Diplomová práce zcela splnila cíle, které si kladla. V úvodních kapitolách diplomantka představila vybranou teorii nárazových zkoušek a především testovacích figurín, přičemž čerpala z relevantních zahraničních zdrojů. Nejpodstatnější částí práce je konstrukční návrh testovací figuríny, který je navíc parametrický a při odlišném požadavku na rozměry figuríny tedy není třeba ji od základu konstruovat znovu. Diplomantka ve svém návrhu zohlednila množství faktorů s jasným cílem, aby její návrh co nejvíce odpovídal proporcím a mechanickým vlastnostem lidského těla. Nepsaným cílem celého návrhu byla snaha o nízké pořizovací náklady v porovnání s produkčními figurínami, provedeným odhadem výrobních nákladů jednotlivých pak diplomantka prokázala, že i tento cíl byl naplněn beze zbytku.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem A
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody A
Odborná úroveň diplomové práce A
Přínos pro praktické i teoretické využití A
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 A
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Coufal, Tomáš

Jedná se o velmi kvalitní diplomovou práci, ze které je zřejmé, že studentka přistupovala k řešení dané problematiky velice zodpovědně a jejím proaktivním přístupem vznikl beze sporu velmi propracovaný parametrický model testovací figuríny, která má využití při nárazových zkouškách vozidel prováděných v rámci výzkumu a analýzy dopravních nehod. Velice oceňuji týmovou spolupráci s Bc. Veronikou Pokornou s jejíž spoluprací vznikl návrh kompletní, velmi slibné testovací figuríny.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A Cíle diplomové práce byly splněny beze zbytku.
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A Zvolený přístup k řešení dané problematiky je správný, proaktivní a s vlastními návrhy řešení vedoucími k velice kvalitním výsledkům. Velice si oceňuji týmovou spolupráci s kolegyní Bc. Veronikou Pokornou jejíž výsledkem je návrh velmi slibné figuríny pro nárazové zkoušky vozidel.
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody A Diplomová práce byla zpracována na velmi vysoké úrovni, řešení jsou důmyslná, originální a metody řešení jsou správné. Cením si zejména otevřenosti parametrického modelu pro možnost rychlého vytvoření figuríny v různých velikostech.
Obtížnost a správnost řešení A Předmětná problematika je z hlediska daného přístupu značně obtížná a byla vyřešena správně a beze zbytku.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Výsledek řešení dané problematiky je evidentí, vedoucí k vytvoření modelu reálné figuríny, která bude sloužit pro výzkum a analýzu dopravních nehod.
Odborná jazyková úroveň A Diplomová práce je zpracována na velmi dobré jazykové úrovni.
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky A Diplomová práce je z hlediska grafické úpravy, textu, grafů a tabulek zpracována na velmi dobré úrovni.
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 100266