HOFMANN, O. Řiditelný spínaný zdroj 0-1000 V / 100 W [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Martiš, Jan

Student vypracoval práci na téma Řiditelný spínaný zdroj 0-1000 V / 100 W, který je určen pro nabíjení kapacity meziobvodu v elektroporačním přístroji vyvíjeném na UVEE. Student často využíval konzultací, samostatně prováděl konstrukci zdroje a svědomitě se věnoval vytváření práce. Celkově je práce na velmi dobré úrovni a student prokázal dobré teoretické i praktické znalosti z oboru výkonové a slaboproudé elektroniky.

Navrhovaná známka
A
Body
98

Posudek oponenta

Procházka, Petr

Student se v diplomové práci věnuje návrhu regulovatelného spínaného zdroje určeného pro napájení vysokonapěťového meziobvodu přístroje sloužícího pro ireverzibilní elektroporaci buněk. V rámci diplomové práce byl celý zdroj navrhnut, realizován a oživen. Její samotné jádro spočívá v návrhu celého zdroje, který je zde velice detailně popsán. Předložená práce je členěna logicky grafická i jazyková úroveň práce je dobrá s minimálním počtem překlepů, nebo nevhodných slovních formulací. Bohužel se autor nevyvaroval jednopísmenných slov na konci řádku, která zcela zbytečně snižují grafickou úroveň práce. Z práce jsou na první pohled zřejmé jednak autorovy teoretické znalosti, tak i jeho praktické dovednosti a zkušenosti, díky kterým byl schopen bez zjevných nedostatků měnič navrhnout, realizovat a oživit. Student splnil zadání ve všech bodech. Práci doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
A
Body
94

Otázky

eVSKP id 100256