MUSIL, T. Hybridní mikrofonní předzesilovač s plynulou volbou technologie zesilovače [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Háze, Jiří

Diplomant si vybral téma DP sám a podle toho k řešení celého dost složitého zařízení přistoupil. Pracoval velmi samostatně, iniciativně řešil technické problémy, které při řešení nastávaly. Na konzultace docházel vždy připraven. Časově si práci velmi solidně rozvrhnul, takže zařízení bylo včas vyrobeno a plně funkční. Textová i odborná úroveň práce je na velmi dobré úrovni. Je logicky členěna do jednotlivých na sebe navazujících kapitol. Obvodová i programová část řešení je podrobně popsána a graficky podpořena řadou schémat a vývojových diagramů. Parametry celého zařízení byly také zevrubně měřeny ve spolupráci s doc. Schimmelem z ústavu telekomunikací FEKT. Práci nemám co vytknout (až na pár diakritických nedostatků) a navrhuji její hodnocení A.

Navrhovaná známka
A
Body
96

Posudek oponenta

Levek, Vladimír

Student se ve své práci zabývá popisem, návrhem a konstrukcí mikrofonního předzesilovače s elektronkovým i polovodičovým stupněm. Už v úvodní části diplomové práce student formou popisu obecné teorie dokazuje vysoký stupeň odborných znalostí. V části zabývající se návrhem jsou veškeré parametry zesilovače pečlivě popsány a podrobně vypočítány. Textová část zabývající se konstrukcí a měření je hojně doplněna obrázky, grafy a tabulkami. Celkový výborný dojem z předloženého textu podtrhuje studentova schopnost popisovat problematiku logicky od obecných formulací ke konkrétním detailním popisům. Až na pár drobných nedostatků, jako jsou chybějící odkazy na několik obrázků, či použití nepevných mezer v odkazech na literaturu nelze práci z formálního hlediska nic vytknout. Osobně postrádám v kapitole 4 (Měření) diskusi nad dosaženými výsledky, jejichž grafické znázornění je v hojné míře uvedeno. Několik málo grafických průběhů je okomentováno v závěru, nicméně i tato kapitola by si zasloužila stejnou porci pozornosti, jaká je věnována ostatním částem textu. Tuto práci hodnotím jako výbornou 92 body.

Navrhovaná známka
A
Body
92

Otázky

eVSKP id 102948