NAVRÁTIL, P. Didaktická příručka pro vývojový kit s ATMEL [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Friedl, Martin

Student Petr Navrátil prokázal výbornou práci s literaturou při studování katalogového listu mikrokontroléru ATmega16. Svou prací výrazně přispěl k obeznámení ostatních studentů s mikroprocesorovou technikou tím, že vytvořil příručku pro práci s vývojovým kitem ATMEL. Příručka velmi názorně a přehledně ukazuje použití jednotlivých periférií daného mikrokontroléru. Dále vytvořil sadu programů ovládajících několik periférií najednou, čímž prokázal svůj přehled ve světě analogové a digitální elektrotechniky a samozřejmě své programátorské schopnosti. Vytvořil také elektronickou verzi příručky a příručku základních příkazů jazyka C pro mikrokontroléry. Vše je přehledně uvedeno na CD. Navrhl a zhotovil přídavné moduly s moderními elektronickými prvky pro připojení k vývojovému kitu, čím prokázal svoji manuální zručnost a technické myšlení. Při zpracování své práce postupoval systematicky, byl velmi aktivní a samostatný. Předložená práce je sepsána pečlivě a přehledně, s vnější úpravou a grafickým zpracováním na velmi dobré úrovni a již nyní je jeho práce využívána ve výuce studentů základních a středních škol. Jeho práce je vítanou pomůckou pro pedagogy mikroprocesorové techniky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Využití literatury A 10/10
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 19/20
Formální zpracování práce A 19/20
Navrhovaná známka
A
Body
98

Posudek oponenta

Hadinec, Michal

Student ve své práci detailně popsal principy fungování mikrokontrolérů ATMEL, seznámil se s nimi a pomocí dodaného vývojového kitu naprogramoval různé demonstrační aplikace. Jejich funkci ověřil v praxi a výsledky uvedl v příloze své práce. Z práce je vidět, že student zvládl zadanou problematiku jak po stránce teoretické,tak i praktické. Zdrojové kódy programů jsou psány přehledně a smysluplně. Grafická úprava práce je na velmi dobré úrovni, zadání bylo splněno. V práci mohl být popsán způsob měření experimentálních výsledků. Po formální stránce lze v práci najít drobné nedostatky v označení některých veličin, výsledný dojem také kazí často nevhodný slovosled, případně i vynechaná či nadbytečná slova. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 48/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 18/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
94

eVSKP id 39252