BUCHTA, T. Stavitelný portál pro hydraulický pulzátor Inova [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Mazůrek, Ivan

Práce diplomanta byla komplikována nutností se přizpůsobit prostorovým a ekonomickým limitům projektu. V současné době probíhá realizace.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací B
Samostatnost studenta při zpracování tématu C
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Robenek, Dětřich

Diplomant se ve své práci zabýval konstrukčním návrhem portálu pro zkušební zařízení k provádění dynamických zkoušek tlumičů pérování, a to včetně vyřešení problematiky způsobu zvedání příčníku pro uchycení zkoušených technických objektů. Diplomant provedl velmi podrobný rozbor současného stavu techniky v oblasti konstrukce těchto zkušebních zařízení a nad rámec zadání, v souvislosti s možným použitím tohoto konstrukčního prvku, rovněž podrobně rozvedl princip portálového typu rámu strojů. Dále se velice detailně zabýval anylýzou současného stavu a technických možností různých typů pohonů k přestavování (polohování) příčníku portálové konstrukce ve vazbě na výběr a vhodnost následného řešení pro daný typ zkušebního zařízení. Diplomant postupoval ve všech částech diplomové práce odborně správně a prokázal rovněž schopnost inženýrského posouzení a analýzy dané problematiky. Takto získané hodnoty a poznatky následně velmi správně využil ke splnění úkolů podle zadání diplomové práce. Rovněž s dílčím úkolem navrhnout cenově optimální řešení se zhostil velmi dobře a s ohledem na obvyklý způsob využívání zkušebního zařízení vybral jednoduchý, ale funkčně zcela vyhovující způsob pohonu pro polohování příčníku. Také návrh a konstrukční řešení vlastního příčníku je provedeno velice erudovaně s využítím všech poznatků získaných během studia. Diplomant se dopustil několika drobných chyb v českém pravopise a také v názvosloví, toto však vysokou odbornou úroveň této diplomové práce ovlivňuje pouze nevýznamně. Závěrem konstatuji, že cíl diplomové práce byl splněn v celém rozsahu zadání, hodnotím ji proto celkovou známkou A/výborně a doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 100436