JONÁŠ, T. Animace silových poměrů u pohybových šroubů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Hartl, Martin

Cíl bakalářské práce, kterým je vytvoření souboru animací objasňujících geometrické a silové poměry u pohybových šroubů, byl splněn. Student kontaktoval vedoucího práce až v polovině dubna 2017. Vedoucímu práce navíc nebyla práce před odevzdáním předložena k vyjádření. Nedostatek času věnovaný konzultacím a zejména sepsání práce se negativně projevil na jejím rozsahu i kvalitě. Na druhé straně vytvořené animace jsou zdařilé, názorné a mohou být použity při výuce předmětu Konstruování strojů - strojní součásti.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita C
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry D
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti C
Grafická, stylistická úprava a pravopis D
Práce s literaturou včetně citací C
Samostatnost studenta při zpracování tématu B
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Klapka, Milan

Předloženou práci hodnotím jako dobrou. Formální zpracování práce by si zasluhovalo vyšší péči. Zejména se jedná o způsob zalamování textu a dodržování obecných pravidel sazby (nemělo by se stávat, že obrázek "odskočí" na další stranu, čímž vznikne velká mezera, na koncích odstavců nemají být jednopísmenné předložky či spojky, apod.). Ze zvoleného způsobu citací není zřejmé, který text autor v rešerši přejímá, kde pracoval s vlastním textem. Uvedení citace na konci kapitoly či odstavce bez zřejmé vazby na text nepovažuji za vhodné. Vytvořené animace považuji za použitelné a splňují cíle práce. Avšak vzhledem k tomu, že cílem práce nebylo naučit se animace v programovém prostředí Cinema 4D, uvítal bych, kdyby v části věnované řešení byly uvedeny podrobnější vstupní parametry použité pro tvorbu animací (jaký modelový závit byl použit, rozsah sil, úhlů, hodnoty vypočtené z uvedených rovnic, apod.). Uvedení takových údajů by poskytovalo lepší vhled do způsobu tvorby zobecněných animací, kdy naopak v práci uvedené údaje o počtu snímků, komprimované velikosti apod. považuji spíše za marginální. Zároveň by také bylo možné lépe posoudit vlastní přínos studenta při řešení práce, kdy v tuto chvíli se jako největší přínos jeví zvládnutí software pro animaci, což snižuje hodnotu předložené práce. Závěrem bych rád také zmínil, že rozsah práce se mi jeví na hranici dostatečnosti a je diskutabilní, zda splňuje doporučení ze zadání (cca 27 000 znaků textu těla práce).

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod C
Vlastní přínos a originalita C
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry C
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti C
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací C
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 96767