NAVRÁTIL, V. Konstrukce montážního stolu pro uložení tiskařského štočku na pouzdro podle mikrobodu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Kučera, Petr

Student byl po celou dobu práce aktivní a s průběhem celé práce jsme já i zadávající firma spokojeni. Podle slov zadavatele je tato práce z jejich pohledu velmi dobrá a její výsledky budou v praxi využity. Co se mého pohledu týká, tak rešerše je v zásadě dobrá, avšak student se mohl více zaměřit na detaily a při zhodnocení se vymezit vůči konkrétním věcem. Velmi vysoce oceňuji vizuální úroveň nákresů v části "Koncepční řešení", které jsou velmi přehledné a mají vysokou vypovídající hodnotu. Pozitivně také hodnotím logické a systematické uspořádání práce, které odpovídá systematičnosti, kterou student během práce vykazoval

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací B
Samostatnost studenta při zpracování tématu B
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Ranuša, Matúš

Bakalárska práca splňuje predpoklady a výsledné riešenie je v súlade so stanoveným cieľom. Samotná práca je pekne spracovaná a systematicky vysvetľuje jednotlivé pojmy problematiky. Výhradu mám k hodnoteniu koncepčných riešení u jednotlivých variant. Chýba popis konštrukčných parametrov jednotlivých konceptov a ich zhodnotenie nielen z ekonomického hľadiska. Následný kinematický rozbor a výpočty sú spracované dostačujúco. Avšak väčšie výhrady mám k výkresovej dokumentácii, ktorá obsahuje chyby a nevykresľuje niektoré komplikované konštrukčné uzly. Zásadnejším problémom sú však chýbajúce výkresy jednotlivých súčiastok aj napriek tomu, že sú v požadovaných výstupoch. Z pohľadu formálnej úpravy mám výhradu k anglickým popisom obrázkov k česky písanej práci. Obrázky generované z 3D modelov sú neprehľadné a chýbajú základné rozmery. Vzhľadom k problematike s ktorou sa práca zaoberá mi nepríde vhodné prevažnú väčšinu zdrojov používať z wikipedie a youtube. Aj napriek týmto výhradám doporučujem prácu k obhajobe , pretože práca bola pre firmu prínosná a požadované výstupy boli ďalej použité.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání E
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod C
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti C
Grafická, stylistická úprava a pravopis E
Práce s literaturou včetně citací E
Navrhovaná známka
D

Otázky

eVSKP id 101089