ŠPONEROVÁ, J. Finanční analýza vybrané firmy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Hanušová, Helena

Při obhajobě doporučuji zodpovědět následující otázku: Vyberte alespoň 2 ukazatele a u nich uveďte zda a jak jejich vývoj ovlivnila hospodářská krize. Při obhajobě doporučuji zodpovědět následující otázku: Uveďte nejméně u dvou ukazatelů zda a jak se na jejich výši či vývoji v jednotlivých letech podílela hospodářská krize.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Odborná úroveň navrhované části C Předložené návrhy mají spíše obecnější charakter. Při interpretaci výsledků ukazatelů v jednotlivých letech nezmiňujete, co je příčinou jejich vývoje, zda a jak se na jejich výši či vývoji podílela hospodářská krize.
Přínos a praktické využití návrhu C
Iniciativa a samostatnost při zpracování B
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 D Například v přehledu literatury jsou chybně uvedena slova.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň E Na rozdíl od formálního uspořádání a úpravy autorka nevěnovala jazykové stránce práce nezbytnou pozornost. Věty jsou nesrozumitelné, šroubované, nelogické (například str. 8,9,10,19, 50, 60...). Práce se "hemží" přepisy a to i v seznamu použité literatury (Prha, Základy firemních finanční, Finanční analýza metody .....). V textu jsou hrubky (například str. 18. likvidita 1.Stupně, str. 19. likvidita 2.Stupně, str. 60 poslední odstavec, str.11 "daňový poradci", běžné je chybné používání čárek. Autorka používá také 2.osobu množného čísla v případech, kde toto použití nemá žádné opodstatnění ( například str.10- 2. odstavec).
Splnění cíle a rozsahu zadání C
Úroveň zpracování teoretické části (poznatky získané studiem) B
Úroveň zpracování analytické části (zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody) B
Navrhovaná známka
D

Posudek oponenta

Janáč, František

Navrhovaná známka
C

eVSKP id 41041