ŠRUT, M. Knihovna prvků s vlastním ohřevem pro PSpice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Kolka, Zdeněk

Student Martin Šrut pracoval na bakalářském projektu rovnoměrně po celý semestr. V řešení modelů prvků s vlastním ohřevem však nepostupoval samostatně, což si vyžádalo značné množství konzultací. Z toho důvodu se nepodařilo zadání zcela splnit v oblasti modelování kapacit bipolárního tranzistoru a vypracování několika ukázkových příkladů na použití vytvořených modelů. Také zbývá dořešit problém nekonvergence. Předložená práce je má odpovídající formální úpravu. Její výsledky jsou po jistých úpravách použitelné v praxi. Proto navrhuji práci Martina Šruta k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání C 35/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) C 15/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury E 5/10
Navrhovaná známka
C
Body
73

Posudek oponenta

Petržela, Jiří

Předložená práce se věnuje modelováním teplotních vlivů na parametry prvků (rezistory, diody a tranzistory) v programu Pspice. Tato problematika je v textové části práce poměrně dobře vysvětlena. Je zřejmé, že všechny cíle zadání byly splněny. Práce obsahuje gramatické chyby a typografické anomálie (viz strana 27, co znamená výrok tvrdá většina prvků), které však výrazným způsobem neovlivňují její výslednou úroveň. Po grafické stránce je práce velmi zdařilá. Výsledky analýzy u výkonového zesilovače mohly být více diskutovány a lépe zpracovány, tato kapitole se mně jeví jako příliš stručná. V modelování chladiče a jeho testování na reálných koncových zesilovačích totiž vidím největší přínos tohoto tématu projektu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 19/20
Odborná úroveň práce A 45/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 17/20
Formální zpracování práce A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 39268