BÍLEK, T. Vliv doby znečistění karoserie vozidla ptačím trusem na míru poškození laku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Bradáč, Albert

Práce splnila zadání. Při realizaci vlastního experimentu mohlo být měření prováděno průběžně, aby bylo možné charakterizovat regresní křivku průběhu degradace tloušťky vrstvy laku. Nicméně s ohledem na poměrně nízké zjištěné hodnoty ve změně tloušťky laku za období cca půl roku by tato snaha zřejmě nevedla k relevantnímu výsledku. Práce vykazuje pouze drobné jazykové nedostatky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem A
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody B
Odborná úroveň diplomové práce B
Přínos pro praktické i teoretické využití B
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 B
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Kaluža, Zdeněk

Vlastní práce je dobře zpracovaná, obšírně hovoří o lakování a vadách laků. Z mého pohledu se v teoretické rovině mohlo víc rozvést druhy laků a jejích nové vlastnosti. Zejména lakování mokrého do mokrého, a tím spojené opravování laku po poškození vozidla. Zajímavé jsou i vady laků, které jsou přehledně vypsané. Vlastní praktická část práce je udělaná přehledně a srozumitelně s ohledem na značný rozsah možné praktické práce, byla zvolaná pouze určitá výseč, která však byla podrobně zpracovaná. Vlastní práci hodnotím pro praxi částečně využitelnou a na jejím základě a po případném rozpracování, lze i najít určité zákonitosti pro praxi.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování B
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody B Vzhledem k možnému rozsahu vypracování, je škoda že se nezvolilo více variant, například částečné nanášení na rozpálenou kapotu, což by simulovalo přímě působení sluncem a udržování teploty kapoty po určitou dobu.
Obtížnost a správnost řešení B
Přínos pro praktické i teoretické využití B
Odborná jazyková úroveň A
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky A Srozumitelně a přehledně zpracované.
Navrhovaná známka
B

eVSKP id 100168